Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Haminan satametrinen lipputanko meni huoltoon – suurlippu ei liehu ainakaan hetkeen

Satametrinen lipputanko on Euroopan korkein. Sen lippu on koripallokentän kokoinen ja painaa useita kymmeniä kiloja. LEHTIKUVA / SASU MÄKINEN

STT

Haminassa maailman suurinta Suomen lippua kannatteleva lipputanko on huollossa, Haminan kaupungilta kerrotaan. Suurlippu jouduttiin laskemaan salosta viime perjantaina, ja sen uskotaan liehuvan jälleen lähiviikkoina.

Kaupunki tiedotti, että lippu laskettiin, kun lipun vapaan pyörimisen mahdollistavassa mekanismissa havaittiin häiriö.

–  Tangon päässä oleva kehä on jumissa eikä pyöri. Se aiheuttaa sen, että lippu kääntyy kiinnikkeiden väliin, kaupungin kehitysjohtaja Matti Filppu kertoo.

Filppu sanoo, että lippu pyritään saamaan salkoon mahdollisimman pian, kuitenkin lähiviikkoina. Pyörintämekanismin korjauksen lisäksi salkoa kunnostetaan muutenkin.

–  Se vaatii nosturin, että päästään sadan metrin korkeuteen. Samalla yritetään kunnostaa muutkin asiat eli lentoestevalo ja katkennut tuulimittarin kaapeli. Otamme myös lujuustestaukseen liittyviä näytepaloja eri korkeuksilta.

Asiasta uutisoivat aiemmin ainakin Ilta-Sanomat ja Kymen Sanomat.

<story-element type="paragraph"> Suurlippu laskettiin Suomen lipun päivänä

Suurlippu jouduttiin edellisen kerran laskemaan Suomen lipun päivänä juhannuksena, kun tuuli riepotteli pienen reiän lippuun. Tällä kertaa lippu ei ehtinyt vaurioitua ennen kuin se saatiin laskettua.

Haminan satametrinen lipputanko lippuineen suunniteltiin kunnioittamaan Suomen lipun satavuotisjuhlaa vuonna 2018. Lippu saatiin salkoonsa kuitenkin vasta tänä keväänä hankkeen myöhästyttyä puutteisiin lujuuslaskelmissa.

Satametrinen lipputanko on Euroopan korkein. Sen lippu on koripallokentän kokoinen ja painaa useita kymmeniä kiloja.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut