Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kotkassa tuntien ajojahti – pelastuslaitoksen "cowboy-yksiköt" kirmasivat niityllä lampaan perässä

STT

Kotkassa kaksi pelastuslaitoksen yksikköä joutui perjantai-iltana epätavalliseen ajojahtiin, kertoi Kymenlaakson pelastuslaitos. Kyminlinnan vallilta pudonnut, laumastaan eksynyt lammas osoittautui pelastajien yllätykseksi hyvin yhteistyöhaluttomaksi.

Ohikulkija oli kutsunut pelastuslaitoksen paikalle sen jälkeen, kun oli huomannut lampaan pudonneen Kyminlinnan vanhan linnoituksen valleilta. Lammas oli joutunut eroon muusta laumasta, joka jäi vallien päälle.

–  Takaa-ajo ei ollut dramaattiinen, mutta haastava se oli, päivystävä palomestari Markus Lohiranto kertoi STT:lle.

–  Lammas ei ollut kovin yhteistyöhaluinen. En tiedä, minkä takia lammas oli pudonnut, mutta se ei ollut kovin mielissään kiinniottotilanteesta. Lohiranto lisäsi.

Hänen mukaansa lammas ei kuitenkaan ollut pyrkimässä mihinkään erityiseen suuntaan, eikä sillä vaikuttanut myöskään olevan aikomuksia lähteä lopullisesti karkuteille.

–  Kyllä se varmasti olisi halunnut takaisin laumansa luokse, mutta siitä ei ole mitään luonnollista kulkua sinne vallien päälle.

Muutaman tunnin ajojahti linnoituksen alueella päättyi lopulta onnellisesti.

–  Pelastuslaitoksen cowboy-yksiköt saivat vastahakoisen lampaan kiinni, pelastuslaitoksen tviitissä kerrottiin.

Eläin saatiin palautettua laumansa luokse vallitunnelin kautta. Pelastuslaitoksen mukaan eläin ei vahingoittunut onnettomuudessa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut