Varovaisuus ruokaa kohtaan periytyy – ruokapelko liittyy useisiin elintapasairauksiin

Uusien ruokien pelko eli ruokaneofobia on voimakkaasti periytyvä ominaisuus, joka voi heikentää ruokavalion laatua ja suurentaa riskiä sairastua elintapasairauksiin, kuten sydän- ja verisuonitauteihin ja tyypin 2 diabetekseen. Yhteys ruokaneofobian ja useiden kansantautien välillä selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Helsingin yliopiston ja virolaisen Tarton yliopiston tutkimuksesta.

Jatka lukemista uudistuneessa KSML.fi:ssä!

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 3 kk 15 € tai Keskisuomalainen 24 h 2 € ja käytössäsi on verkon rajaton käyttöoikeus, päivän lehti -sovellus sekä uutissovellus mobiililaitteille.

Tilaa 3 kk 15 € Tilaa 24 h 2 € Olen jo tilaaja