Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Luonnonsuojeluliitto jakoi 132 norppaturvallista katiskaa Puumalassa

Mitro-norppa ei kaihda seuraa, vaan köllöttelee usein toisen norpan kanssa vierekkäisillä kivillä. Mitro oli myös GPS-seurannassa, jonka aikana sen havaittiin tehneen yli 60 kilometrin uintilenkin ja käyneen aina Puruvedellä asti. UEF / WWF

STT

Suomen luonnonsuojeluliiton Vaihda verkot katiskaan -tapahtuma keräsi ennätysmäisen osanottajamäärän lauantaina Puumalassa. Luonnonsuojeluliiton mukaan 132 vapaa-ajan kalastajaa antoi verkkonsa pois ja sai vastalahjaksi norppaturvallisen, tiukkanieluisen katiskan.

Luonnonsuojeluliiton perinteinen tapahtuma sattui samalle viikolle, jonka alussa peräti neljä kuuttia löytyi kuolleena kalaverkoista Saimaalla. Luonnonsuojeluliitto on vaatinut verkkokalastuskiellon jatkamista heinäkuun loppuun saakka.

Aiheeseen liittyvää

  1. Jo neljä saimaannorpan kuuttia hukkunut verkkoihin kolmessa päivässä – "Joka ikinen verkkokuolema on turha" 3.7.2019 20:22

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut