Lainoja nostettiin huippuvilkkaasti, vakuudettomissa kulutusluotoissa kaikkien aikojen ennätys

Mökkilainat tekivät myös kauppansa. Toukokuussa vapaa-ajanasuntoihin nostettiin lainoja 93 miljoonan euron edestä. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

STT

Suomalaiset nostivat sekä asuntolainoja että kulutusluottoja ennätystahtiin toukokuussa, kertoo Suomen Pankki. Uusia asuntolainoja nostettiin 1,9 miljardin euron edestä ja vakuudettomia kulutusluottoja 290 miljoonalla eurolla.

Jälkimmäisiä nostettiin enemmän kuin koskaan aiemmin kuukauden aikana. Vakuudettomien kulutusluottojen kanta on kasvanut 12 prosentin vuosivauhtia 5,4 miljardiin euroon.

Kasvava osa kulutusluotoista myönnetään luottolaitossektorin ulkopuolelta tai ulkomailta. Kotitalouksien koko kulutusluottokanta oli maaliskuun lopulla noussut 22 miljardiin euroon.

Asuntojen hankintaan lainattu summa oli 130 miljoonaa euroa suurempi kuin viime vuoden toukokuussa. Toukokuusta tuli vilkkain asuntolainakuukausi sitten vuoden 2012 kesäkuun. Tammi-toukokuussa asuntolainoja nostettiin 1,5 prosenttia enemmän kuin vastaavalla jaksolla viime vuonna.

Asuntolainakanta kasvoi toukokuussa 98,5 miljardiin euroon. Uusien asuntolainojen vuosikorko laski toukokuussa 0,78 prosenttiin.

Myös mökkilainat tekivät kauppansa. Toukokuussa vapaa-ajanasuntoihin nostettiin lainoja 93 miljoonan euron edestä, seitsemän prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.