Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IS: Tuntematon mies kaatoi ämpärillisen vettä kiukaalle Iskelmä-festivaaleilla Jämsässä, alajärveläismies palovammojen takia sairaalaan: "Kiukaan luukku räjähti auki"

Iskelmä-festivaaleilla Jämsän Himoksella tapahtui lauantai-iltana savusaunassa karmea onnettomuus, jossa alajärveläismies sai sairaalahoitoa vaativia palovammoja. Asiasta kertoo Ilta-Sanomat.

Timo Kangastie, 32, oli saunomassa alalauteella viiden henkilön kanssa, kun entuudestaan tuntematon bikineihin pukeutunut mies asteli saunaan ja kaatoi kiukaalle ämpärillisen vettä.

– Kiukaan luukku räjähti auki ja sieltä tuli oikein kuuma höyry päälleni, kun olin ensimmäisenä siinä kiukaan luukun vieressä, Kangastie kertaa.

Saunasta ulos sännännyt Kangastie sai palovammoja kasvoihin, yläkroppaan ja jalkoihin.

– Minua tultiin auttamaan ja minut vietiin järveen, ja sen jälkeen lähistöllä ollut pelastusvene huidottiin paikalle. Sieltä sitten hälytettiin ambulanssi.

Kangastie vietiin ensiksi sairaalaan Jyväskylään, mutta tilanpuutteen vuoksi hänet siireettiin Jorvin sairaalaan Espooseen. Hän pääsi pois sairaalasta sunnuntaiaamuna.

Ensimmäisen ja toisen asteen palovammojen parantumiseen menee alajärveläisen mukaan 2–6 viikkoa. Hänen tiedossaan ei ole, että muut saunojat olisivat saaneet tapauksessa palovammoja.

Kangastie on tehnyt asiasta rikosilmoituksen. Keski-Suomen poliisilaitokselta vahvistettiin IS:lle, että rikosilmoitus on kirjattu nimikkeellä vammantuottamus.

– Osalliset ovat vielä kuulematta, joten tapahtumien kulkua ei lähdetä vielä avaamaan, päivystävä tutkinnanjohtaja Sami Salo totesi.

Onnettomuudesta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.