Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Juhannussää näkyy pelastustehtävissä – nainen hukkui Petäjävedellä, salamat sytyttäneet tulipaloja

Juhannuksen viettäjiä kehotetaan varovaisuuteen vesillä. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

STT, Seija Suihkonen

Juhannusaattona vesillä on sattunut kaksi kuolemantapausta. Ukkoset ja juhannussaunan lämmitykset ovat puolestaan sytyttäneet tulipaloja, mutta niissä on pelastuslaitosten tietojen perusteella ainakin toistaiseksi vältytty henkilövahingoilta.

Petäjävedellä Keski-Suomessa kuoli puolestaan uimassa ollut, vuonna 1952 syntynyt nainen, pelastuslaitos kertoi. Nainen oli ollut miehensä kanssa uimassa saunasta Ylä-Kintauksen järvessä. Mies oli lähtenyt aiemmin uimasta saunaa kohti ja havainnut tilanteen, kertoi päivystävä palomestari.

Naista yritettiin elvyttää, mutta hän kuoli. Pelastuslaitoksen tiedossa ei heti ollut, oliko kuolinsyy hukkuminen vai esimerkiksi sairauskohtaus.

Pariskunta oli ollut vieraana kesämökillä. Hälytys pelastustehtävästä tuli kello puoli kuuden aikaan illalla.

Pöytyällä Varsinais-Suomessa 67-vuotias mies hukkui lampeen, poliisi kertoi. Hälytys tuli Ordenojantielle iltapäivällä ennen kello viittä. Poliisi ei epäile rikosta.

Juhannusaaton menoliikenne sujui puolestaan verraten rauhallisesti.

<story-element type="paragraph"> 30 palomiestä sammutti saunaa saaressa

Saunan lämmityksestä alkunsa saaneita paloja on ollut useita ympäri Suomea. Pirkanmaalla yhtäaikaiset savusaunapalot Pälkäneellä ja Ylöjärvellä aiheuttivat kovan kiireen. Pirkanmaan pelastuslaitokselta kerrotaan, että iltapäivällä oli hässäkkää, koska kaikki tehtävät sattuivat samaan aikaan.

Pälkäneellä sammutusta vaikeutti se, että sauna paloi saaressa, 800 metrin päässä mantereelta.

– Saaressa oli ainakin 30 palomiestä sammuttamassa, kertoi Pirkanmaan pelastuslaitoksen palomestari Toni-Pekka Ohtonen tilanne- ja johtokeskuksesta.

Savusaunat saivat palovaurioita myös Pieksämäellä ja Ilmajoella. Lisäksi rantasauna kärsi palovahinkoja Porvoossa.

Pohjois-Karjalassa Valtimon Tetrivaarantiellä salama sytytti palamaan omakotitalon saunarakenteet. Omakotitalon omistaja havahtui kovaan pamaukseen talon sisällä ja huomasi sisäsaunan kattopaneeleiden olevan tulessa, pelastuslaitos kertoi. Palo ei kuitenkaan levinnyt rakennuksen välipohjaan.

Illalla paloi poroksi ulko-wc Lieksassa Pankakosken Rasivaaralla, kertoi pelastuslaitos. Palo oli saanut alkunsa salamasta.

Keski-Suomessa pieniä maastopaloja oli ainakin Keuruun, Multian ja Uuraisten suunnalla. Alueen yli kulki ukkoskuuro iltapäivällä neljän-viiden aikaan, ja vaikka sadetta ei tullut kuin paikoitellen, salamat sytyttivät pieniä maastopaloja. 

Suurin yksittäinen salaman iskusta syttynyt tulipalo sattui Kukkamon kylällä Keuruun ja Multian välillä iltapäivällä. Maastoa paloin reilun hehtaarin männikköä kasvassa kangasmetsässä juhannusaattona. Aluella ei ole asutusta eikä palolla ollut vaaraa levitä rakennuksiin.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut