Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Mielenosoittajat uhkaavat palata kaduille Hongkongissa

Mielenosoittajat ovat vaatineet, että jäädytetystä luovutuslaista luovutaan täysin ja että aluejohtaja Carrie Lam eroaa. LEHTIKUVA / AFP

STT

Mielenosoittajat aikovat jatkaa protestejaan Hongkongissa, mikäli aluehallinto ei taivu heidän vaatimuksiinsa. Opiskelijaryhmät pohtivat muun muassa aluejohtaja Carrie Lamin toimiston piirittämistä, ihmisketjun muodostamista tai istumalakkoja.

Mielenosoituksien keskeisimpiin ryhmittymiin kuuluva Civil Human Rights Front -ryhmä sanoi tukevansa kaikkia laillisia ja rauhanomaisia mielenilmauksia.

Mielenosoittajat ovat vaatineet, että jäädytetystä luovutuslaista luovutaan täysin ja Lam eroaa. Lisäksi he haluavat, että kaikki viime viikon mielenilmauksien yhteydessä pidätetyt vapautetaan ja poliisin voimakeinojen käytöstä aloitetaan tutkinta.

Alehallinnon pitäisi ilmoittaa torstaina, suostuuko se vaatimuksiin.

Mielenosoittajat pelkäävät, että luovutuslaki mahdollistaisi muun muassa toisinajattelijoiden luovuttamisen Manner-Kiinaan.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut