Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Maastopalo levisi kahden hehtaarin alalle Joutsassa – syttymisen syynä saattoi olla eilinen ukkonen

Arkistokuva hakkuuaukean maastopalosta.

Eriikka Hienola

Joutsassa tiistai-iltana havaittu maastopalo ehti levitä kahden hehtaarin alalle. Pelastuslaitos sai tiedon maastopalosta hakkuuaukealla illalla seitsemän jälkeen, kun savu havaittiin palolennolla. Tässä vaiheessa reippaasti puhaltanut tuuli vei tulta kuitenkin koko ajan kohti läheistä talousmetsää.

Tuli ehtikin levitä metsään ennen kuin pelastuslaitos sai tulen rajattua ja hallintaan. Pelastuslaitos kertoi illalla kymmenen aikaan, että palo oli saatu rajattua kahden hehtaarin alueelle. Lähistöllä ei ole rakennuksia.

Lennolta palo paikallistettiin lähelle Korkeakankaantietä Rutalahdessa. Tämän jälkeen savuhavainnoista tuli hätäkeskukseen vielä kolme ilmoitusta, joiden perusteella tarkkaa palopaikkaa lähdettiin etsimään.

Maanomistaja kertoi pelastuslaitokselle illalla, että alueella kävi maanantaina illalla voimakas ukkonen. Ukkonen sytytti maastopaloja Keski-Suomen eteläosissa, joten on mahdollista, että salamanisku oli tälläkin kertaa maastopalon alullepanijana.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut