Lännen Media: Tuore puolustusministeri ehdottaa naisille 2–3 kuukauden kansalaispalvelusta

Tuore puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) väläyttää Lännen Median haastattelussa naisille suunnattua kansalaispalvelusta. Ministeri ei velvoittaisi naisia miesten varusmiespalvelusta vastaavaan palvelukseen, mutta pitää mahdollisena kahden tai kolmen kuukauden täydentävää kansalaispalvelusta.

Selvityksessä, joka Kaikkosen mukaan ehkä voitaisiin tehdä, pitäisi harkita, mitä tehtäviä kansalaispalvelus sisältäisi ja tuottaisiko palvelus lisäarvoa yhteiskunnalle ja palvelusta suorittavalle. Kaikkonen korostaa, että muutosten taakse ei riitä vain hallituspuolueiden tahto, vaan asiasta tarvitaan laajempi yhteisymmärrys.

Hallitusohjelman mukaan hallituskauden alussa asetetaan laajapohjainen parlamentaarinen komitea selvittämään yleisen asevelvollisuuden kehittämistä ja maanpuolustusvelvollisuuden täyttämistä. Tavoitteena on muun muassa kansalaisten yhdenvertaisuuden vahvistaminen.

<story-element type="paragraph"> Ministeri vaikenee komentaja- ja konesuosikeista

Uuden puolustusministerin työpöydällä on lähiaikoina erityisesti kaksi aihetta: uuden Puolustusvoimain komentajan valinta ja vuonna 2021 tehtävä ratkaisu hävittäjien hankinnasta. Kaikkonen ei Lännen Median haastattelussa nimennyt suosikkejaan kummassakaan aiheessa.

Uusi komentaja nimitetään Kaikkosen mukaan kesäkuussa, mahdollisesti jo kuluvalla viikolla. Nimitys jäi odottamaan poliittisesti toimivaltaisen hallituksen muodostamista, kun Juha Sipilän (kesk.) hallitus erosi maaliskuussa. Nimityspäätöksen tekee esittelystä tasavallan presidentti.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut