Keuruun Kesägalleria on tulvillaan kättentöitä ja nukkekoteja – katso ihanat kuvat

Nukkekotiharrastaja Maija Salo (oik.) esittelee kesäputiikin vetäjälle Hanne Paanaselle nukkekotiyhdistyksen väen yhteisvoimin tekemää ja sisustamaa rintamamiestaloa. Päivi Liimatainen

Päivi Liimatainen

Suloiset nukkekotimaailmat ja kädentaitajien moninaiset tuotteet valloittavat kesäksi Keuruun ydinkeskustassa Keuruuntie kympin tyhjilleen jääneen liiketilan. Gallerian hengettäret Maija Salo ja Hanne Paananen kertovat kokonaisuudella haluttavan luoda mukavaa fiilistä ja elämänmenoa.

Kesägalleria on rakentunut puoliksi designputiikista ja puoliksi näyttelytilasta. Oma soppensa on varattu myös työpajoille ja paikallisten herkkujen, kombuchajuoman ja ässäpikkuleipien, nautiskeluun.

– Galleria tuo esille Keuruuta lapsiperheiden paratiisina ja muillekin mukavana asuinpaikkana. Taustavoimissa ovat mukana muun muassa kaupunki ja paikalliset yrittäjät, ja tilaan tulee myös Keuruun esittelypiste, selvittää Salo.

Nukkekotiharrastaja Aino Joensuun rakentama Herra Mäyrän puutarha vie satumaailmaan. Päivi Liimatainen

Pientä ja kaunista -nukkekotinäyttelyyn on hahmottunut toistakymmentä satumaailmaa – nukkemummola, Kyllikin kahvila, Herra Mäyrän puutarha ja monta muuta.

Ytimenä on Suomen nukkekotiyhdistyksen harrastajien yhteisvoimin työstämä rintamamiestalo kaikkine lilliputtmaisine tykötarpeineen.

– Nukkekotiharrastus on Keuruulla vahvaa, joten esillä olevat omakotitalot, yhden perheen ”kerrostalot” ja pienoishuoneet ovat paljolti paikallisten tekemiä, Salo kertoo.

Ihasteltavina ovat esimerkiksi nukkekoti Tiffany-ikkunoin, lyhtyyn koottu tonttuasumus ja sievä kukkakauppa.

Maija Salo ja hänen tyttärensä Aino Joensuu ovat luoneet yhdessä Kyllikin kahvilan. Päivi Liimatainen

Koruja, lastenvaatteita, sisustustarvikkeita, puuleluja ja muita puutuotteita, keramiikkaa, mattoja, neuleita, Paananen listaa esimerkkejä putiikin tarjonnasta. Jokseenkin puolet 17 kädentaitajan ringistä on keuruulaisia, loput muualta maasta.

– Olemme saaneet putiikistamme kahdelta edelliskesältä hyvää palautetta. Nyt valikoimassa on paljon uusia, erilaisia tuotteita, hän vinkkaa.

Putiikin ja näyttelyn lisäksi Kesägalleriassa järjestetään toistakymmentä kaikille avointa työpajaa – kuten nukkekotiharrastuksen aloittamista, askartelua ja makramee-solmintaa.

Luvassa on myös cosplay- eli pukuilupäivä, johon toivotaan saavuttavan fantasia-asuissa. Lapset taas voivat pitkin kesää piirtää ”Koti Keuruulla” -teoksia, joita laitetaan esille ainakin Kesägallerian näyteikkunoihin.

Kädentaitajien kauppa ja Pientä ja kaunista -nukkekotinäyttely ovat avoinna 10.6.–3.8.

Juttu on julkaistu myös Keskisuomalaisen Lomalla-lehdessä. Pääset näköislehteentästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.