Poliisi aloitti esitutkinnan kuolleesta pantasudesta – haulit ammuttiin eläimeen jo ilmeisesti ennen pannoitusta

Poliisi on aloittanut esitutkinnan Virtain ja Keuruun rajalta huhti–toukokuun vaihteessa kuolleena löydetyn pantasuden ampumisesta. Löydettäessä sudessä oli vammoja, jotka oli aiheutettu ampuma-aseella.

Poliisi selvittää esitutkinnassa mahdollista törkeää metsästysrikosta.

Pantasudesta uutisoitiin toukokuun alussa Keuruulla tapahtuneena, mutta poliisi täsmensi keskiviikkona, että susi löydettiin Virtain puolelta.

Naarassusi pannoitettiin 17. maaliskuuta, mutta sen paikannus jäi paikoilleen 21. huhtikuuta. Kun susi löydettiin, sen vammojen todettiin olevan vanhoja ja poliisin mukaan ne olivat syntyneet jo ennen pannoitusta. Pannan lisäksi sudessa oli punainen, muovinen korvamerkki numerolla 198/19.

– Susi oli ehtinyt olla kuolleena jo pidempään. Se oli erittäin laiha, ja sen lihakset olivat surkastuneet. Ruumiissa oli useita hauleja, mutta näytti siltä, että ne eivät olleet tappaneet eläintä heti, erikoistutkija Marja Iromursu Ruokaviraston eläintautibakteriologia- ja patologiayksiköstä kertoi Keskisuomalaiselle toukokuun alussa.

Poliisi pyytää tietoja ja vihjeitä tapaukseen liittyen osoitteeseen vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi, viestin otsikoksi "Susi/Virrat".

Lue lisää aiheesta

Mainos: Nordea

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut