Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Rinne sanoo, että hänellä on hyvä käsitys komissaariehdokkaastaan – Urpilainen ilmoitti aamulla olevansa halukas pestiin

Hallitusneuvotteluiden vetäjä, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne hotelli Korpilammen edustalla Espoossa 3. kesäkuuta 2019. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

STT

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteellä on hyvä käsitys SDP:n ehdokkaasta Suomen seuraavaksi EU-komissaariksi. Rinteen kanta on yhä se, että seuraavan komissaarin tulisi olla nainen.

Rinne kertoi asiasta aamulla Hotelli Korpilammella Espoossa.

Rinne ei usko puolueen tekevän päätöstä komissaariehdokkaasta vielä tänään.

SDP:n entinen puheenjohtaja, kansanedustaja Jutta Urpilainen ilmoitti tänään Iltalehden haastattelussa, että hän on halukas uudeksi EU-komissaariksi. Urpilaista on veikkailtu ehdokkaaksi, mutta hän ei ollut ilmoittanut aiemmin halukkuudestaan.

Haastattelussa Urpilainen ottaa kantaa naisehdokkaan asettamisen puolesta. Hän sanoo, että Suomen tulisi osoittaa sukupuolten tasa-arvoa käytännön toiminnalla.

EU-vaalien äänikuningas Eero Heinäluoma (sd.) on jo aiemmin ilmoittanut olevansa halukas Suomen EU-komissaariksi. Heinäluoman näkemyksen mukaan Suomen tulisi asettaa komissaariehdokkaaksi sekä nainen että mies ja että molempien olisi tullut olla mukana EU-vaaleissa.

Urpilaisen ja Heinäluoman lisäksi vahvana komissaariehdokkaana on pidetty europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natria (sd.).

Vuodesta 2014 europarlamentissa istunut Kumpula-Natri kertoo olevansa käytettävissä komissaarin tehtävään jos kutsu käy.

<story-element type="paragraph"> Demariministerit jo tiedossa

SDP:n tulevien ministerien nimet ovat jo Antti Rinteellä tiedossa.

Rinne ei kuitenkaan kommentoinut ministerivalintoja tässä vaiheessa tarkemmin.

SDP:lle on tulossa uuteen hallitukseen kaikkiaan seitsemän ministeriä. Demariministerit päätetään tänään eduskuntaryhmän ja puoluehallituksen kokouksessa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Jutta Urpilaisesta tulossa Suomen ensimmäinen naiskomissaari – Rinne haluaa hänelle raskaan salkun
    4.6.2019 6:57

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut