Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Entinen kansanedustaja Tuulikki Ukkola on kuollut – "Ikävä sinua", kirjoittaa tytär Sanna Ukkola Facebookissa

Entinen kansanedustaja, toimittaja ja yhteiskuntatieteiden maisteri Tuulikki Ukkola on kuollut 75-vuotiaana. Asiasta kertoo Facebook-sivuillaan hänen tyttärensä, Ylen toimittaja Sanna Ukkola.

Tänään julkaistussa päivityksessä kerrotaan Tuulikki Ukkolan kuolleen toissa päivänä.

–  Lepää rauhassa rakas äiti. Ikävä sinua, Sanna Ukkola kirjoittaa.

Päivityksen yhteydessä on jaettu myös kuva Tuulikki Ukkolasta nuorena toimittajana. Hän työskenteli elämänsä aikana useaan otteeseen Kalevan toimituksessa, muun muassa poliittisen toimituksen esimiehenä ja pääkirjoitustoimittajana.

Kuolemasta uutisoi aiemmin Ilta-Sanomat. Lehden haastatteleman Sanna Ukkolan mukaan kuolinsyy ei ole vielä tiedossa.

–  Äiti oli kyllä sairastellut viime vuosina, mutta hän asui kotona Oulussa ja eikä kukaan meistä osannut aavistaa, että näin kävisi, Sanna Ukkola kertoi.

<story-element type="paragraph"> Eduskuntaan ensimmäisen kerran vuonna 1991

Vuonna 1943 Taivalkoskella syntynyt Tuulikki Ukkola nousi eduskuntaan ensimmäisen kerran Oulun vaalipiiristä vuonna 1991 liberaalisen kansanpuolueen listoilta. Hän toimi kaudella 1991–1995 puolueen ainoana kansanedustajana.

Vuonna 2007 hän nousi eduskuntaan puolestaan kokoomuksen listoilta. Lähes 4  000 ääntä vaaleissa kerännyt Ukkola oli osannut odottaa läpimenoa, mutta ei uskonut nousevansa ääniharavaksi.

–  Osasin odottaa hyvää äänimäärää, mutta en tällaista. Ennakoin olevani toinen tai kolmas, Ukkola totesi tuolloin.

Ukkola oli myös ehdolla vuoden 2009 eurovaaleissa kokoomuksen ehdokkaana. Hän toimi uransa aikana myös muun muassa suuren valiokunnan ja perustuslakivaliokunnan jäsenenä, Euroopan neuvoston Suomen-valtuuskunnan varajäsenenä ja Yleisradion hallintoneuvoston jäsenenä.

Ukkola julkaisi vuonna 1993 teoksen Valittajien valtakunta ja vuonna 1996 teoksen Kansanvallan vanki. Vuonna 1989 hän sai Valtion tiedonjulkistamispalkinnon.

<story-element type="paragraph"> Suomi Vanhasen menettelyä, vaati Tiitisen listaa julki

Ukkola otti poliittisen uransa aikana voimakkaasti kantaa muun muassa Matti Vanhasen (kesk.) toimintaan tämän ollessa pääministeri. Esimerkiksi vuonna 2007 Ukkola arvosteli voimakkaasti Vanhasen päätöstä tehdä tutkintapyyntö entisen naisystävänsä muistelmista. Ukkolan mielestä Vanhasen menettely vaaransi sananvapauden.

Esimerkiksi vuonna 2010 hän puolestaan vaati niin sanottua Tiitisen listaa julkiseksi vaikka erillislain voimin.