Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Toimittaja Anna-Kaisa Hermunen on kuollut

Anna-Kaisa Hermunen oli kuollessaan 71-vuotias. Kuvassa Hermunen Helsingissä keväällä 1998. LEHTIKUVA / NINA PARIKKA

STT

Toimittaja Anna-Kaisa Hermunen on kuollut 71-vuotiaana. Hän kuoli kotonaan Laukaassa eilen puolenpäivän aikaan pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana. Hermusen siskonpoika vahvisti asian STT:lle.

Hermunen oli syntynyt Laukaassa Keski-Suomessa vuonna 1948. Hän työskenteli Yleisradiossa vuosina 1972–1985 uutis- ja ajankohtais- sekä aluetoimittajana. MTV:llä Hermunen toimi vuosina 1985–2001 muun muassa taloustoimittajana ja oman talk show'nsa juontajana.

Vuonna 2001 MTV:n ison saneerauksen yhteydessä myös Hermunen-ohjelma lopetettiin. Sen jälkeen Hermunen toimi yrittäjänä ja sai elantonsa viestintäkoulutuksesta, esiintymisistä ja kirjoittamisesta.

Hermunen tunnettiin myös kolumnistina. Hän toimi vuosikausia sanomalehti Keskisuomalaisen vakiokolumnistina ja kirjoitti televisiokolumneja Kaleva-lehteen.

Hermusella oli pitkään kesäpaikka kotitilallaan Laukaan Varjolassa Kuusaankosken rannalla. Myöhemmin hän muutti kokonaan Laukaaseen asumaan, siskonpoika kertoi STT:lle.

<story-element type="paragraph"> Antoi enää harvoin haastatteluja

Ilta-Sanomien haastattelussa vuonna 2016 Hermunen kertoi, ettei kaipaa enää julkisuuteen.

–  Sairastuin julkisuuteen, halusin olla aikanaan yhteistä omaisuutta, mutta olen päässyt siitä eroon. Tuntuu ikävältä katsoa niitä, joita kyseinen sairaus riivaa, koska se on kammottava vaiva. Kaikki mahdolliset asiat tuodaan esiin, kun ei osata elää ilman julkisuutta, Hermunen sanoi IS:lle.

Tuolloin Hermunen halusi pitää yksityisyytensä ja suostui vain harvakseltaan kertomaan kuulumisiaan.

STT:n 60-vuotishaastattelussa vuonna 2008 Hermunen kertoi katsovansa järkyttyneenä "tätä faktan ja fiktion sekamelskaa".

–  Ihmiset viihdyttävät itsensä hengiltä, Hermunen sanoi.

–  Mihin me tarvitsemme kaikkia näitä idolseja tai big brothereita, joilla posket pullistuu viinan juomisesta?

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut