Alma Median toimitusjohtajan syrjintäepäilyissä tehty lisätutkintaa – syyteratkaisu aikaisintaan syksyllä

Aamulehden päätoimittajavalinnan työsyrjintäepäilyssä kyse siitä, onko päätoimittajan valinnassa syrjitty kahta hakijaa perhesyiden perusteella. LEHTIKUVA / Martti Kainulainen

STT

Aamulehden päätoimittajavalinnan työsyrjintäepäilystä tehdään syyttäjän arvion mukaan syyteratkaisu aikaisintaan syksyllä. Kihlakunnansyyttäjä Olli Sulkonen Sisä-Suomen syyttäjänvirastosta kertoo, että jutussa on tehty lisätutkintaa, mikä viivästyttää ratkaisun ajankohtaa.

–  Sitä en voi avata, missä lisätutkinnassa on kysymys. Tämä ei ole mitenkään poikkeuksellista, Sulkonen sanoo.

Rikosepäilyissä on kyse siitä, onko päätoimittajan valinnassa syrjitty nykyisin valtioneuvoston viestintäjohtajan pestissä olevaa Päivi Anttikoskea ja nykyään Perheyritysten liiton viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikkönä toimivaa Johanna Vesikalliota perhesyiden perusteella.

Epäiltynä jutussa ovat Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne ja Alman henkilöstöjohtaja Virpi Juvonen. Telanne on kiistänyt, että perhesyyt olisivat vaikuttaneet rekrytointiprosessiin.

Syyteharkinnassa syyttäjä arvioi esitutkinta-aineiston perusteella, onko rikosepäilylle olemassa todennäköisiä syitä epäiltyjen syyllisyyden tueksi ja tuleeko rikosepäilystä nostaa syyte vai ei.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.