Sipilä vahvisti Twitterissä keskustan olevan valmis hallitusneuvotteluihin – Ylen tietojen mukaan Rinne päätymässä keskustaan suurena hallituskumppanina

Juha Sipilä (kesk.) Marko Happo

Keskisuomalainen, STT

Hallitustunnustelija Antti Rinne (sd.) on päätymässä keskustaan suurena hallituskumppanina, kertoo Yle. Ylen tietojen mukaan hallitusneuvotteluihin lähtevät keskustan lisäksi vihreät, vasemmistoliitto ja RKP.

Ylen mukaan SDP haluaa vasemmistoliiton joka tapauksessa mukaan neuvotteluihin, oli toinen suuri puolue sitten mikä tahansa.

Juha Sipilä (kesk.) vahvisti hetki sitten Twitterissä, että keskusta on valmis lähtemään mukaan hallitusneuvotteluihin:

– Puoluevaltuuston, puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän jäsenistä 80 % kannatti hallitusneuvotteluihin lähtemistä sillä edellytyksellä, että Keskustan kynnyskysymykset toteutuvat. 20 % vastusti lähtemistä hallitusneuvotteluihin. Olen informoitunut Antti Rinteen, Sipilä kirjoittaa.

Hallitustunnustelijan, SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen odotetaan paljastavan tänään, mitkä puolueet lähtevät mukaan hallitusneuvotteluihin. Varsinaiset hallitusneuvottelut käynnistyvät iltapäivällä tilannekatsauksella Säätytalossa.

Aiemmin aamulla myös Maaseudun Tulevaisuus kertoi, että keskusta on valmis hallitusneuvotteluihin SDP:n kanssa. Kaksi nimettömänä pysyttelevää keskustan kansanedustajaa on vahvistanut lehdelle, että puolue on valmis menemään hallitusneuvotteluihin.

Juttua päivitetään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.