Joka viides ravintola saa anniskella viinaa yömyöhään – "Kysyntää ei ole tarpeeksi ja jatkoaikatunnit ovat kalliita"

Jyväskyläläisen Ravintola Popparin isäntä Sami Salovaara huomauttaa, että monelle ravintolan pitäminen auki yöllä ei ole taloudellisesti järkevää. Sami Saarenpää

Ravintoloiden into anniskella alkoholia pitkälle yöhön on lisääntynyt selvästi reilun vuoden aikana uuden alkoholilain myötä. Ravintoloita, jotka saavat anniskella puoli kahden jälkeen yöllä, on nyt 1 658. Se on noin 60 prosenttia enemmän kuin vanhan lain aikaan. Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviran mukaan kasvua selittää lainsäädännön keventyminen.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Keskisuomalainen digi 2 kk 10 € ja käytössäsi on verkon rajaton käyttöoikeus, päivän lehti -sovellus sekä uutissovellus mobiililaitteille.

Voit myös vaihtoehtoisesti tilata määräaikaisen 24 h digitilauksen.

Tilaa tästä 2 kk 10 € Tilaa 24 h 2 € Olen jo tilaaja