Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Nokian tulos romahti 524 miljoonaa euroa tappiolle

STT

Nokian liiketulos romahti tammi–maaliskuussa 524 miljoonaa euroa tappiolle. Vuosi sitten liiketappiota tuli 336 miljoonaa euroa. Yhtiön mukaan vuoden ensimmäinen neljännes oli odotetusti heikko.

Yhtiön ei-ifrs-liiketappio oli alkuvuonna 59 miljoonaa euroa. Vuosi sitten ei-ifrs-voittoa kertyi 239 miljoonaa euroa. Ei-ifrs-luvut eivät ole kansainvälisten kirjanpitosäännösten mukaisia. Ei-ifrs-oikaisut olivat 464 miljoonaa euroa.

Liikevaihto nousi 5,0 miljardiin euroon 4,9 miljardista eurosta.

Toimitusjohtaja Rajeev Surin mukaan Nokialla on yhä syytä optimismiin koko vuoden suhteen. Hän odottaa, että 5g-verkkojen tuottama liikevaihto kasvaa jyrkästi erityisesti vuoden jälkipuoliskolla.

– Uskomme maailmanlaajuisten palveluiden kannattavuuden paranevan laajojen käyttöönottoprojektien vahvistaessa tilannettamme, Suri sanoo tiedotteessa.

Toimitusjohtaja Surin mukaan kilpailutilanne on kiristynyt hieman tietyissä asiakkuuksissa, kun eräät kilpailijat ovat omaksuneet aiempaa aggressiivisemman lähestymistavan.

– Jotkut asiakkaat uudelleenarvioivat verkkotoimittajiensa toimintaa tietoturvariskien näkökulmasta, Suri kertoo.

Muun muassa Yhdysvallat on varoittanut käyttämästä kiinalaisen Huawein 5g-verkkoja.

– Tämä on luonut painetta lyhyellä aikavälillä, mutta tarjoaa mahdollisuuksia pidemmällä aikavälillä, Suri ennustaa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut