Täydennystä viinitarjoiluun voi hakea vielä lauantaina – katso pääsiäisen muistilista aukioloista ja joukkoliikenteen aikatauluista

Pääsiäinen vaikuttaa edelleen monien palveluiden saatavuuteen. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

STT

Pääsiäinen vaikuttaa jälleen monien palveluiden saatavuuteen, vaikka joustoa tulee vuosi vuodelta enemmän.

Viime vuonna Alkot olivat ensi kertaa auki pääsiäislauantaina uudistuneen alkoholilain vuoksi. Tänä vuonna Alkot ovat auki kiirastorstaina iltayhdeksään ja pääsiäislauantaina iltakuuteen saakka. Pitkäperjantaina, pääsiäissunnuntaina ja maanantaina Alkot ovat kiinni.

Ruokakaupat ovat laajasti auki pääsiäisenä, ja kauppakohtaiset aukioloajat kannattaa katsoa myymälöiden nettisivuilta.

Postin omat myymälät ovat kiinni pääsiäisenä pitkäperjantaista maanantaihin lukuun ottamatta Helsingin pääpostia, joka on auki lauantaina kello 10–16.

Pankkikonttorit ovat pääsiäisenä kokonaan kiinni pitkäperjantaista maanantaihin. Seuraavan kerran pankissa pääsee asioimaan vasta ensi viikon tiistaina. Kannattaa myös muistaa, etteivät pankkien väliset rahansiirrot liiku pitkäperjantaina ja maanantaina.

<story-element type="paragraph"> Viime hetket ostaa matkalippuja

Kauko- ja lähijunat liikkuvat kiirastorstaina perjantailiikenteen ja pitkäperjantaina sunnuntailiikenteen tavoin. Myös maanantaina on sunnuntailiikenne. Tarkat aikataulutiedot voi tarkistaa VR:n matkahausta. Pääkaupunkiseudun poikkeusaikataulut ja lisävuorot voi katsoa HSL:n sivuilta.

Liput kaukoliikenteen matkoille kannattaa varata ajoissa. STT uutisoi keskiviikkona, että VR on ottanut kaiken kalustonsa käyttöön ja ajaa useita lisävuoroja, mutta silti suosituimpien matka-aikojen junat alkavat olla täynnä.

VR:n viestintäpäällikkö Janna Viisterä kertoi, että junat Helsingistä Ouluun, Kuopioon ja Joensuuhun alkavat olla loppuunmyytyjä. Myös pohjoisen junissa on hyvin täyttä.

Busseissakin on pääsiäisenä ruuhkaa, mutta vapaita paikkoja voi yhä löytyä, jos on valmis joustamaan lähtöajasta, kertoi Matkahuollon liiketoimintapäällikkö Jyri Niemimuukko STT:lle keskiviikkona. Hän kehotti ostamaan bussiliput etukäteen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut