Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Sarkkinen ja Hakkarainen lähtevät ehdolle eurovaaleihin – tilalle eduskuntaan voisivat nousta Kalliorinne ja Kankaanniemi

Teuvo Hakkarainen valittiin juuri kolmannelle kaudelle eduskuntaan. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

STT

Reilun kuukauden päästä pidettävien eurovaalien ehdokaslista täydentyy. Ehdolle asettuvat vasta eduskuntaan valitut Hanna Sarkkinen (vas.) ja Teuvo Hakkarainen (ps.).

Sarkkinen on vasemmistoliiton varapuheenjohtaja. Hän oli eduskuntavaaleissa Oulun vaalipiirin äänikuningatar ja keräsi yli 11  000 ääntä.

Sarkkinen nousi eduskuntaan ensimmäisen kerran vuonna 2015. Hänet valittiin vasemmistoliiton varapuheenjohtajaksi vuonna 2016. Vaalitavoitteikseen Sarkkinen nimeää ilmastokestävän yhteiskuntamuutoksen, veroparatiisien kitkennän ja sosiaalisten oikeuksien vahvistamisen.

–  Vasemmistoliitto haluaa Euroopalle oman green new dealin eli ympäristökestävän jälleenrakennuksen ohjelman, jonka avulla rahoitetaan tarvittavia investointeja esimerkiksi raiteisiin ja uusiutuvaan energiaan ja luodaan samalla uutta työtä, Sarkkinen linjaa tiedotteessaan.

Jos Sarkkinen lähtee europarlamenttiin, hänen tilalleen tulee Risto Kalliorinne (vas.).

<story-element type="paragraph"> Hakkarainen haluaa vaikuttaa maaseutupolitiikkaan

Hakkaraisen ehdokkuudesta kertoo Keskisuomalainen. Hakkarainen valittiin juuri kolmannelle kaudelle eduskuntaan. Hän keräsi Keski-Suomessa yli 8 000 ääntä.

–  Olen työskennellyt eduskunnassa maa- ja metsätalousvaliokunnassa, ja siellä on käynyt selväksi, että maaseutupolitiikka on aivan Eurooppa-keskeistä. Suomalaiseen maaseutupolitiikkaan pääsee vaikuttamaan vain EU:n kautta, Hakkarainen perustelee lehdelle.

Jos Hakkarainen valitaan europarlamenttiin, eduskuntaan nousee varasijalta Toimi Kankaanniemi (ps.), joka putosi sunnuntain vaaleissa.

Hakkarainen sai äskettäin 80 päiväsakkoa sunnuntain vaaleissa pudonneen kansanedustaja Veera Ruohon (kok.) seksuaalisesta ahdistelusta ja pahoinpitelystä.

<story-element type="paragraph"> PS julkaisee ehdokaslistansa ja ohjelmansa torstaina

Perussuomalaiset ei vielä keskiviikkona kommentoinut ehdokasasetteluaan. Puolueen eurovaaliehdokkaat julkistetaan virallisesti torstaina pidettävässä tiedotustilaisuudessa.

–  En taida nyt tänään kommentoida, koska julkaisemme huomenna sekä eurovaaliohjelmamme että ehdokaslistamme. Siinä yhteydessä on mahdollista esittää kysymyksiä, puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoo STT:lle.

Eurovaalien ehdokashakemukset on jätettävä Helsingin vaalipiirilautakunnalle torstaina kello 16:een mennessä. Ehdokasasettelu vahvistetaan viikkoa myöhemmin.

Eurovaalien ennakkoäänestys järjestetään kotimaassa keskiviikosta tiistaihin 15.–21. toukokuuta. Ulkomailla ennakkoäänestys loppuu jo lauantaina 18. toukokuuta. Suomessa vaalipäivä on sunnuntaina 26. toukokuuta.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut