Eduskuntavaalien tulos teki Jämsässä historiaa ja "hakkaraiset"

Jämsän uudet kansanedustajat Piritta Rantanen ja Jouni Kotiaho tapasivat heti tuoreelta maanantaina. Jaana Kautto

Päivi Liimatainen

Jämsän seudulla iloittiin siitä, että ensi kertaa kautta aikain alueelta tuli valituksi peräti kaksi kansanedustajaa. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Piritta Rantanen (sd.) on ollut viime kesästä asti varakansanedustaja, mutta nyt hänkin on vaalien yllätysmenestyjän Jouni Kotiahon (ps.) tapaan uuden tilanteen edessä.

Viime vuosikymmeninä Jämsästä ovat olleet eduskunnassa Inger Hirvelä Lopez (SKDL) vuosina 1979–87, Iiris Hacklin (sd.) 1987–95 ja Tuula Peltonen (sd.) 2007–15.

Perussuomalaisten Keski-Suomen piirin vaalipäällikkö, Jämsän kaupunginvaltuuston ps-ryhmän puheenjohtaja Pekka Kataja kuvasi Kotiahon tehneen vaaleissa ”hakkaraiset”.

– Vuoden 2011 vaaleissa ei kukaan uskonut, että Teuvo Hakkarainen menee läpi, mutta tulos tiedetään. Nyt Jouni teki uskomattoman jutun.

Katajan mukaan Kotiahon valtteja vaalikiertueella olivat selväsanaisuus, suoraselkäisyys ja vaikutelma siitä, että hän osaa asiansa. Pääteemoja olivat maahanmuutto ja ilmasto.

– Ja hän on edelleen duunari, vaikka hän työllistää kuljetusyrittäjänä 15 miestä, välillä enemmänkin.

Jämsälle vaalien tulos on Katajan mukaan suuri voitto: Koskaan aiemmin alueella ei ole ollut yhtaikaa kahta kansanedustajaa, eikä viime kaudella yhtäkään. Hänestä kulmakunnalla olisi potentiaalia saada eduskuntaan kerralla kolmekin edustajaa.

– Jatkossa Jämsän ja koko eteläisen Keski-Suomen ääni nousee vahvasti esiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.