Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Makujen Keski-Suomi -valokuvakilpailun finalistit ovat selvillä – Nyt voit äänestää omaa suosikkiasi

Makujen Keski-Suomi -valokuvakilpailu on huipentumassa. Joni Rahunen

Anna Kivinen

Keskisuomalaisen, Yle Jyväskylän, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Keski-Suomen liiton Makujen Keski-Suomi -valokuvakilpailun huipennus lähestyy. Valokuvia yleisöltä kerättiin 4. huhtikuuta saakka ja kuvat julkaistiin Instagramissa ja Twitterissä.

Nyt kilpailun tuomaristo on esikatsellut kuvat ja valinnut 10 finalistia, joista yleisö voi äänestää omaa suosikkiaan kilpailun voittajaksi. Äänestys on käynnissä samaan aikaan sekä Keskisuomalaisen että Yle Jyväskylän verkkosivuilla. Yleisöäänestys jatkuu 17. huhtikuuta saakka.

Kilpailuun toivottiin oivaltavia, hauskoja, juhlavia, arkisia ja persoonallisia valokuvia, joiden aiheena on keskisuomalainen ruoka. Tuomariston valitsemista finalistikuvista puolet liittyy kalan syömiseen tavalla tai toisella. Edustettuna ovat myös leivonnaiset, kuten hapanjuurileipä sekä kesäpäivän torttu. Myös kesäiset marjat ja kasvikset näkyvät otannassa.

Yleisöäänestyksen voittaja sekä tuomariston parhaaksi valitsema valokuva paljastetaan ruoka-aiheisessa tapahtumassa Keski-Suomen päivänä 18.4.2019. Voittajat julkistetaan myös Ylen ja Keskisuomalaisen verkkosivuilla.

Lisäksi valokuvakilpailun tuomariston parhaaksi valitseman kuvan kuvaaja kutsutaan Makujen Keski-Suomi -kokkikilpailun tuomariston jäseneksi.

Voittaneiden kuvien ottajat palkitaan ravintola­lahjakorteilla. Äänestäjien kesken arvotaan tuotepalkintoja.

Katso kuvat alta ja äänestä suosikkiasi täällä!

Kesäkeitto on hyvää kotiruokaa. Jaana Hirsjärvi
Viimeiset pannulla. Muikkuja Keski-Suomesta. Jaana Hirsjärvi
Kalanpaistoa kodassa. Janne Juvonen
Tuore kalakeitto maistuu pilkkireissulla. Janne Juvonen
"4.4.2019 kello 6.30. Aurinko nousee Hauhonselältä. Syön mustikkapuuroni siniseltä savilautaselta, sinisellä lusikalla ja hymyilen sinistä hymyä", Lahja Kallinen kertoo kuvastaan. Lahja Kallinen
Leipää ja kalaa, maakunnan makuja. Senja Lankinen
Lahna läheltä pyydettynä, savustettuna, lämpimänä nautittu. Menee geeniperimänä sumialaiseen lounaspöytään. Syödään samantien. Kuvaaja Päivikki Linna kertoo, että kuvan asetelman tekoon ovat osallistuneet kaikki Sumiaisten kylän asukkaat. Päivikki Linna
"Tein kesäisen tortun nimipäivänäni 15. elokuuta, kun siskoni pyörähti kahvilla. Päälliset löytyivät omalta pihaltamme, kruununa kesän viimeinen ja ainoa pieni puutarhamansikka", Marjatta Nevalainen kertoo kuvastaan. Marjatta Nevalainen
Juurella. Yksinkertaista, mutta silti niin parasta. Vehnän ja speltin yhdistelmä leivässä toimii aina, kertoo kuvaaja Anni Turkki kuvastaan. Anni Turkki
Muikkukukot ruistaikinalla. "Kuoritaikina on valmistettu juurileivonnalla Lievestuoreen myllyn jauhoista. Täytteeenä on H-Lihapalvelut Ky:n lihat ja Konneveden muikut. Eli todella paikalliset raaka-aineet", kertoo kuvaaja Jarko Äijänen. Jarko Äijänen

Äänestä suosikkiasi täällä!

#makujenkeskisuomi

Kilpailun säännöt

Lukijoilta pyydettiin valokuvia, jotka kuvaavat keskisuomalaista ruokaa. Kuva piti jakaa julkisesti Instagramissa tai Twitterissä aihetunnisteella #makujenkeskisuomi.

Tuomariston valitsemat 10 parasta kuvaa jatkoivat yleisöäänestykseen. Yleisöäänestys järjestetään samanaikaisesti Keskisuomalaisen ja Yle Jyväskylän verkkosivuilla, joissa parhaat kuvat myös julkaistaan.

Kilpailun järjestäjät eivät muokkaa kuvia, muuta niiden sisältöä tai rajausta ilman kuvaajan lupaa. Kuvien tekijänoikeudet säilyvät kuvaajalla.

Valokuvakilpailun tuomariston parhaaksi valitseman kuvan kuvaaja kutsutaan Makujen Keski-Suomi -kokkikilpailun tuomariston jäseneksi. Mikäli kuvaaja ei voi tai halua toimia tuomariston jäsenenä, tehtävään voidaan kutsua finalistien joukosta myös joku toinen henkilö.

Yleisöäänestyksen voittaja ja tuomariston parhaaksi valitsema valokuva paljastetaan ruoka-aiheisessa tapahtumassa Keski-Suomen päivänä 18.4.2019. Kuvaajat palkitaan ravintola Harmoonin lahjakorteilla. Äänestäjien kesken arvotaan tuotepalkintoja.

Kilpailun tuomaristona toimivat Keski-Suomen valokuvataiteen läänintaiteilija Marko Hämäläinen, kuvatuottaja Hanna Marjanen Keskisuomalaisesta ja mediatoimittaja Niko Mannonen YLE Jyväskylästä.

Kilpailun järjestävät Jyväskylän ammattikorkeakoulu/Ruokaketjun koordinaatiohanke Keko 2, Keskisuomalainen, Keski-Suomen liitto ja Yle Jyväskylä.

Kilpailun säännöt ovat luettavissa myös Keski-Suomen liiton verkkosivuilta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut