Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kokoomuslainen kuntapoliitikko uhkasi polttaa Laura Huhtasaaren asunnon – pyysi humalaista tekoaan somessa anteeksi

Perussuomalaisten Laura Huhtasaarta on puoluelehden mukaan uhkailtu. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

STT

Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari ja hänen perheensä ovat joutuneet uhkailun kohteeksi. Uhkauksen esittäjäksi tunnustautui torstaina kokoomuslainen varavaltuutettu Tero Niskanen Porista, joka kirjoitti Facebook-päivitykseensä pyytävänsä tekoaan anteeksi ja eroavansa puolueesta.

Lounais-Suomen poliisin apulaispäällikkö Teijo Ristola vahvisti aiemmin, että poliisilla on meneillään esitutkinta kansanedustajaan kohdistuneesta rikoksesta. Ristola ei kertonut tarkempia yksityiskohtia.

Asiasta kertoi alun perin perussuomalaisten puoluelehti Suomen Uutiset. Lehden mukaan uhkailija jäi kiinni, kun hän soitti hätäkeskukseen ja kertoi aikeistaan.

Niskanen sanoi Satakunnan Kansalle hermostuneensa perussuomalaisten kohua herättäneestä vaalivideosta ja pyytäneensä Huhtasaarta poistamaan videon. Näin ei kuitenkaan käynyt.

Teosta epäilty mies kertoo lehdelle, että oli viime tiistaina ollut viettämässä iltaa porilaisravintolassa ja päätynyt aamuyöllä soittamaan hätäkeskukseen.

–  Tein harkitsemattoman puhelun hätäkeskukseen ja ehdotin, että entäs jos poltan Laura Huhtasaaren asunnon.

Hän sanoo olleensa kovassa humalassa ja toimineensa impulsiivisesti.

Huhtasaari sanoi Satakunnan Kansalle haluavansa käydä vaalit ilman pelkoa.

–  Tämä on tosi rankkaa. Viimeksi presidentinvaaleissa jouduin pelkäämään itseni ja perheeni puolesta. Nyt joudun taas, Huhtasaari sanoi.

Huhtasaari on ollut aiemminkin häirinnän kohteena. Hänen kotinsa ikkunoita rikottiin loppuvuonna 2017, kun hän oli perussuomalaisten presidenttiehdokkaana.

Satakunnan kokoomuksen toiminnanjohtaja Antti Ahonen teki jo ennalta selväksi, ettei uhkailija voi jatkaa luottamustehtävissä kokoomuksen mandaatilla.

–  Mikäli tämä pitää paikkansa, niin on mahdoton nähdä, että tämä henkilö jatkaa missään kokoomusmandaatin tehtävissä. Tuomitsemme ankarasti kaikenlaisen uhkailun ja häirinnän, Ahonen sanoi.

Vaalirauhavetoomus yli puoluerajojen

Perussuomalaisten puoluevirkailija Matti Putkonen sanoi STT:lle, että useat muutkin perussuomalaisten ehdokkaat ovat kokeneet häirintää. Tapaukset on ilmoitettu poliisille, mutta niistä ei ole kerrottu muuten.

–  Jos niistä tehdään julkisia juttuja kovin paljon, se on kuin syömään käskisi, Putkonen arveli.

Huhtasaaren tapaus päätettiin Putkosen mukaan julkistaa, koska uhka kohdistui Huhtasaaren perheeseen.

Presidentti Sauli Niinistö ja puoluejohtajat vetosivat keskiviikkona yhdessä vaalirauhan puolesta. Aihe nousi pinnalle, kun ulkoministeri Timo Soini (sin.) joutui hyökkäyksen kohteeksi Vantaalla. Poliisi tutkii myös vasemmistoliiton eduskuntavaaliehdokas Suldaan Said Ahmediin kohdistunutta hyökkäystä.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut