Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Syyttäjä ei hae valituslupaa Teuvo Hakkaraisen tuomioon pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta

Uhriksi joutunut Veera Ruoho kertoo kohtaavansa vähättelyä ja paheksuntaa oikeudenkäynnin vuoksi.

STT, Teemu Rauhala

Syyttäjä ei hae korkeimmasta oikeudesta valituslupaa kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen (ps.) tuomioon. Hakkarainen sai hovioikeudessa päiväsakkoja kansanedustaja Veera Ruohon (kok.) seksuaalisesta ahdistelusta ja pahoinpitelystä.

Syyttäjä Eija Velitski vaati Hakkaraiselle kahden kuukauden ehdollista vankeutta. Hänen mukaansa hovioikeuden tuomio on kuitenkin oikeudenmukainen.

– Kun on huolellisesti perehtynyt hovioikeuden tuomion perusteluihin, niin lopputulos on, että tuomio on oikeudenmukainen tekoon nähden ja yleisen oikeuskäytännön mukainen, Velitski sanoo. 

Helsingin hovioikeus kovensi Hakkaraisen rangaistuksen 45 päiväsakosta 80 päiväsakkoon. Hakkaraisen tuloilla sakkorangaistuksesta tulee maksettavaa 5 440 euroa. Hakkarainen määrättiin jo käräjillä maksamaan lisäksi Ruoholle 1 400 euroa korvauksia.

Hakkarainen kertoi perjantainaKeskisuomalaiselle, ettei aio valittaa tuomiosta.

Hovioikeuden mukaan Hakkarainen otti joulukuussa eduskunnan kuppilassa Ruohosta voimakkaan niskalenkin ja väänsi tämän päätä niin, että sai suudeltua Ruohoa.

– Kaulasta puristamisen potentiaalisesta vaarallisuudesta huolimatta se on kuitenkin ollut hyvin lyhytaikaista ja asianomistajalle aiheutunut vahinko on jäänyt suhteellisen lieväksi, oikeus katsoi tuomiossaan.

Ruoho kertoo STT:lle, että on joutunut kuuntelemaan paljon paheksuvia kommentteja oikeudenkäynnin vuoksi. Hakkaraisen tekoa on vähätelty sekä eduskunnassa että vaalikentillä ja kysytty, eikö Ruohoa hävetä, että hän on tehnyt Hakkaraisesta rikosilmoituksen.

– Yleinen väärinkäsitys on ollut, että olisin itse valittanut siitä hoviin. Eniten ärtymystä tuntuu aiheuttavan luulo, että kun Hakkaraisen sakkoja korotetaan, minä saisin siinä lisää rahaa.

Ruohon mukaan välit Hakkaraiseen ovat nyt normaalin ystävälliset, mutta suhtautuminen rikokseen harmittaa häntä. Hänestä näyttää siltä, että poliitikon tekemää väkivaltaa pidetään parempana väkivaltana ja naisuhria syyllistetään.

– Haluan, että ihmiset uskaltaisivat ilmoittaa tuollaisista asioista eteenpäin. Naisten asema on juhlapuheista huolimatta konkreettisesti niin huono, että uhri vaiennetaan, Ruoho sanoo.

Aiheeseen liittyvää

  1. Halla-aho toivoo ja uskoo Hakkaraisen oppineen läksynsä
    23.3.2019 13:01

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut