Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Guardian: Amsterdam aikoo kieltää turistikierrokset punaisten lyhtyjen alueelle

Turistiryhmät häiritsevät seksityöläisten kaupantekoa Amsterdamissa. Marko Kauko

STT

Amsterdam aikoo kieltää ohjatut turistikierrokset punaisten lyhtyjen alueella, kertoo Guardian-lehti. Pyrkimyksenä on vähentää turistimassoja kaupungin historiallisessa keskustassa. Seksityöläisten kannalta kierroksia pidetään "epäkunnioittavina".

–  Seksityöläisten pitämistä turistinähtävyytenä ei enää nykyisin voida pitää hyväksyttävänä, sanoo kaupunginvaltuutettu Udo Kock lehdelle.

Tutkimuksen mukaan neljä viidestä seksityöläisestä katsoo, että töllistelevät turistit eivät ole liiketoimille hyväksi. Paikallismedian mukaan punaisten lyhtyjen alueen keskusaukiolla pysähtyy viikoittain yli tuhat turistiryhmää.

Noin 850  000 asukkaan Amsterdamissa vieraili viime vuonna 19 miljoonaa turistia, ja määrän ennustetaan kasvavan rajusti. Paikalliset asukkaat valittavat, että keskustassa pystyy hädin tuskin enää asumaan.

Turistikierrosten kiellon on Guardianin mukaan määrä tulla voimaan ensi vuoden alusta, ja se koskee sekä maksullisia että ilmaisia kierroksia.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut