Lehdet: XXL:n työntekijöitä vaadittu punnertamaan, jos he eivät ole saavuttaneet myyntitavoitteitaan tai ovat myöhästyneet aamukokouksesta

Susanna Stranius

Urheilukauppaketju XXL:n myymälöiden työntekijöitä on Ruotsissa vaadittu tekemään etunojapunnerruksia, jos he eivät ole saavuttaneet myyntitavoitteitaan tai ovat myöhästyneet aamukokouksesta. Asiasta uutisoivat muun muassa Ruotsin yleisradio Sveriges Television (SVT) ja Dagens Nyheter. Suomessa asiasta kertoi ensin Taloussanomat.

Norjalainen XXL on Pohjoismaiden suurin urheilukauppaketju. Sillä on myymälöitä Ruotsin ja Norjan lisäksi Suomessa ja Itävallassa.

XXL:n entinen työntekijä Jennifer Mellgren kertoi asiasta Ruotsin yleisradiolle. Mellgren työskenteli ennen Tukholman myymälässä. Hän kertoi jutussa saaneensa jo ensimmäisenä päivänä ohjeet, että jos ei saavuta tavoitteita tai myöhästyy, joutuu punnertamaan kollegoiden edessä.

– Kun pomo kertoi minulle punnerruksista, luulin sen olevan vitsi. Mutta jo toisena päivänä minua kehotettiin punnertamaan, kun saavuin aamukokoukseen kolme minuuttia myöhässä, Mellgren kertoo.

Kun Mellgren kieltäytyi punnertamasta, pomo oli vienyt hänet toimistoonsa ja kertonut, että ketjun muissakin liikkeissä on samanlainen käytäntö. Mellgrenin mukaan punnertamista perusteltiin työntekijöiden motivoinnilla. Mellgren kertoi SVT:lle, ettei näe käytännön olevan mitään muuta kuin rangaistus.

Mellgren erosi yhdeksän päivän jälkeen työstään ja kertoi kokemuksistaan Facebookissa, jossa julkinen päivitys sai heti suuren huomion. Sunnuntaina iltapäivällä sitä oli jaettu jo lähes 10 000 kertaa.

Asiaan tarttui myös XXL:n toimitusjohtaja Per Sigvardsson, joka kirjoitti XXL:n Facebook-sivuilla olevansa kauhistunut ja huolestunut lukemastaan. Hän kertoi olleensa välittömästi yhteydessä kyseiseen tavarataloon, tavanneensa sen johtoa ja ryhtyneensä toimenpiteisiin. SVT:lle Sigvardsson ei asiaa kommentoinut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut