Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

BBC: Ainakin kahdeksan lasta kuollut rakennuksen romahdettua Nigerian Lagosissa

Rakennuksen romahduksen syy ei ole selvinnyt. LEHTIKUVA/AFP

STT

Ainakin kahdeksan lasta on kuollut ja useita muita jäänyt loukkuun rakennuksen romahdettua Nigerian Lagosissa, kertovat pelastusviranomaiset BBC:lle. Romahtaneen rakennuksen kolmannessa kerroksessa oli koulu, jota kävi yli 100 oppilasta.

Viranomaisten mukaan rakennuksen raunioista on pelastettu noin 40 elossa olevaa oppilasta. Rakennuksen romahduksen syy ei ole selvinnyt. Koulun lisäksi rakennuksessa kerrotaan olleen useita asuntoja.

Romahduksen silminnäkijä kertoo BBC:lle, että rakennuksessa oli näkyviä murtumia jo kauan ennen romahdusta ja että asiasta oli valitettu monasti.

21 miljoonan asukkaan Lagos on Afrikan suurin kaupunki, jonka on ennustettu kasvavan maailman suurimmaksi kaupungiksi vuosisadan loppuun mennessä.

Rakennusten romahtaminen on ollut yleinen ongelma kasvavassa kaupungissa. Guardianin mukaan vuonna 2016 rakennuksen romahduksessa kuoli 34 ihmistä, ja vuonna 2014 yli sata ihmistä kuoli kirkkorakennuksen romahduksessa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut