Syyttäjä: Irakilaismies tappoi toisen miehen Kotkassa, paloitteli ruumiin pieniin osiin, irrotti lihat luista ja kuumensi uunissa

Kuvituskuva. Sami Saarenpää

Olli-Pekka Paajanen / STT

Syyttäjä vaatii 43-vuotiaalle irakilaismiehelle rangaistusta taposta ja ruumiin hävittämisestä poikkeuksellisella tavalla. Juttua alettiin puida tänään Kymenlaakson käräjäoikeudessa Kouvolassa.

Syyttäjän mukaan mies tappoi lyömällä ja potkimalla vuonna 1982 syntyneen miehen viime elokuussa Kotkassa, paloitteli ruumiin sahalla ja veitsellä sekä irrotti lihat luista kuumentaen osia muun muassa hellalla ja uunissa.

– (Syytetty) on asunnossaan säilyttänyt ruumista, paloitellut ruumiin useaan osaan veistä ja sahaa käyttäen, kuumentanut uunissa ja hellalla, irrottanut luista kudokset, pessyt luita, laittanut maalia osaan luita ja sahannut ja murtanut osan luista pieniin palasiin, syyttäjä Hannele Aho sanoi.

Mies oli pakannut luita pusseihin, joihin hän laittoi mausteita ja pesuaineita.

– Hän piilotti luita asuntonsa keittiön sokkeliin ja uunin alle peltiensäilytystilaan. Osan hän piilotti asuntonsa pakastimeen. Poliisit löysivät asunnosta hänen kiinniottonsa yhteydessä kymmeniä luunkappaleita, syyttäjä sanoi.

Osa ruumiinosista, mukaan lukien pää, on edelleen kateissa.

Lokakuun lopulla kiinni otettu mies myöntää ruumiin käsittelyn, mutta kiistää tappaneensa toista miestä.

Miehet olivat syyttäjän mukaan tutustuneet vastaanottokeskuksessa. He olivat olleet ystäviä jo useita vuosia. Kun uhri meni elokuisena sunnuntaina syytetyn asunnolle, heille tuli illalla kova suusanallinen riita.

Miehen mukaan hänen ystävänsä kuoli itsestään riidan aikana ja putosi lattialle.

Syyttäjä ei usko tätä. Syyttäjän mukaan henkirikoksen puolesta puhuvat muun muassa miehen asunnosta löytyneet veriroiskeet, joita on yritetty pestä pois.

Lisäksi alakerran naapurit olivat kuulleet huudon lisäksi kovan tappelun ääniä. He soittivat jo samaisena iltana paikalle poliisit, mutta kun poliisipartio tuli pian paikalle, asunnossa oli täysin hiljaista, eikä kukaan avannut ovea. Poliisit huhuilivat postiluukusta ja koputtelivat oveen noin kymmenen minuuttia. Sitten he lähtivät pois paikalta.

Mieheltä löytyneen kuitin mukaan hän lähti heti seuraavana aamuna kotkalaiseen sekatavarakauppaan ja osti sähkökäyttöisen puukkosahan ja kahvallisia jätesäkkejä.

Sen jälkeen hän alkoi hävittää ruumista.

Miehen puolustuksen mukaan mies ei tiennyt, että Suomessa voidaan tehdä oikeustieteellinen ruumiinavaus, jossa on mahdollista todeta henkilön kuolinsyy. Puolustuksen mukaan mies oli järkyttynyt ystävänsä yllättävästä äkkikuolemasta ja pelkäsi, että hänet katsotaan syylliseksi.

– Päämieheni piti selvänä, että jos asunnosta löytyy ruumis, katsotaan, että hän on aiheuttanut henkilön kuoleman. Mikäli hän olisi tiennyt, että tekninen tai lääketieteellinen tutkinta olisi ollut mahdollinen, hän olisi soittanut paikalle poliisin eikä olisi hävittänyt ruumista, miehen avustaja sanoi.

Asunnosta kuuluneet äänet selittyvät puolustuksen mukaan sillä, että mies reagoi kuolemaan lyömällä lujaa itseään kasvoihin ja huutamalla, ja tätä jatkui melko pitkään.

 – Tämän jälkeen tilanne oli se, että (syytetty) oli sokissa. Hän on edelleenkin sokissa. Hän halusi haudata ruumiin, mutta maa oli niin kovaa, että hän ei pystynyt kaivamaan kuoppaa mihin olisi saanut haudattua ruumiin, avustaja sanoi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut