Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Tiedustelulait saamassa viimeisen sinetin tänään eduskunnassa

Tiedustelulakeihin on liittynyt eduskunnassa monipolvinen prosessi. Lakeja piti käsitellä eduskunnan täysistunnossa jo helmikuussa, mutta ne vedettiin yllättäen pois asialistalta. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

STT

Siviili- ja sotilastiedustelulait ovat tänään eduskunnassa toisessa käsittelyssä. Eduskunta hyväksyi lakien sisällön ensimmäisessä käsittelyssä perjantaina.

Tänään lait ovat saamassa viimeisen sinetin, kun eduskunta äänestää niiden lopullisesta hyväksymisestä. Toisessa käsittelyssä päätetään vain lakiehdotuksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä, eli sen sisältöön ei enää voida puuttua.

Tiedustelulakeihin on liittynyt eduskunnassa monipolvinen prosessi. Lakeja piti käsitellä eduskunnan täysistunnossa jo helmikuussa, mutta ne vedettiin yllättäen pois asialistalta. Lait päätyivät "sakkokierrokselle" valiokuntiin.

Puhemies Paula Risikko (kok.) piti menettelyä tarpeellisena perustuslakiasiantuntijoiden esittämän kritiikin jälkeen. Kritiikkiä esittivät ainakin professorit Juha Lavapuro ja Martin Scheinin Twitterissä.

Täysistunto päätti lähettää siviilitiedustelulain takaisin hallintovaliokuntaan ja sotilastiedustelua koskevan lain takaisin puolustusvaliokuntaan. Valiokunnat antoivat tämän kuun alussa tiedustelulainsäädännöstä uudet mietinnöt.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut