Kaksi pyöräilijää putosi jäihin Jyväskylässä – lintubongareiden ripeys auttoi pelastamaan

Pelastuslaitos kuljetti miehet pintapelastuslaudan avulla heikkojen jäiden yli rannalla odottaneeseen ambulanssiin. Keski-Suomen pelastuslaitos

Heli Paananen

Kaksi pyöräilijää putosi jään läpi Päijänteeseen Jyväskylän Hämeenlahdessa sunnuntaina puolilta päivin. Kolmas pyöräilijä vältti putoamisen ja hän soitti hätäkeskukseen. Toinen vedenvaraan joutuneista pelastautui omin avuin.

Putoamisen välttänyt ja jäistä pelastautunut saivat kolmannen pyöräilijän takaisin jäälle narun ja kepin avulla. Välineet he saivat Hämeenlahden lintutornissa olleilta ihmisiltä, jotka olivat havainneet putoamiset.

Pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi kuljettaa miehet pintapelastuslaudan avulla heikkojen jäiden yli rannalla odottaneeseen ambulanssiin. Myös miesten pyörät saatiin nostettua avannosta.

Uppoaminen tapahtui Samulinniemen ja Lehtisen puolivälissä. Matkaa uppoamispaikasta rantaan oli noin 300 metriä. Paikalla Päijänne on noin kymmenen metriä syvä.

Etenkin Keljonlahden ja Rauhalahden voimalaitosten purkuputkien virtauskohdissa sekä Vaajakosken virtauspaikoissa jää on heikentynyt nopeasti. Sami Saarenpää

Ruiskumestari Janne Luoma-aho Keski-Suomen pelastuslaitokselta varoittaa jäiden olevan paikoin heikkoja. Esimerkiksi kyseisellä paikalla oli vain noin senttimetrin paksuinen jääkerros, jota peitti hämäävästi lumikerros.

Etenkin Keljonlahden ja Rauhalahden voimalaitosten purkuputkien virtauskohdissa sekä Vaajakosken virtauspaikoissa jää on heikentynyt nopeasti.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut