Lumi pyryttänyt ajokelin huonoksi maan keskiosissa – "Illan mittaan saa tarkkana olla liikenteessä"

Lunta pyryttää paikoin melko sakeasti, ja tuuli yltyy keskisessä Suomessa kovaksi. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa

STT

Lumisade on johtanut liikenneonnettomuuksin maan itä- ja keskiosissa. Liikennevirasto on varoittanut paikoin huonosta ajokelistä lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi Pohjanmaan maakunnissa, Keski-Suomessa, Pohjois-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Kainuussa.

–  Matkassa on aika rajujakin paikallisia lumisateita. Mihin sateita osuukin, keli on varmasti huono, sanoo tieliikennepäivystäjä Marja Sillanpää Tieliikennekeskuksesta.

–  Illan mittaan saa tarkkana olla liikenteessä ja varovasti mennä.

Lunta tuo pieni mutta voimakas matalapaine, joka on saapunut Suomeen lännestä.

–  Siihen liittyen lunta pyryttää varsinkin Itä-Suomessa. Myös keskisessä Suomessa on sadellut lunta, kertoo päivystävä meteorologi Henri Nyman Ilmatieteen laitokselta.

Enimmillään lunta on kertynyt kymmenisen senttiä Oulusta Kainuun kautta Joensuuhun ulottuvalla alueella. Lumisade voi yltää myös Etelä- ja Lounais-Suomeen illan aikana, mutta lunta ei kerry merkittäviä määriä.

Pakkanen kiristyy yöllä, sunnuntaista tulee viileä

Sadealue väistyy yön aikana itään, ja pakkanen kiristyy yön aikana koko maassa. Korkeapaine saapuu Lappiin, jossa pakkasta voi olla enimmillään 30 astetta. Etelässä pakkasta on korkeintaan 10 astetta.

Sunnuntaipäivästä on tulossa koko maassa poutainen. Pakkaslukema on pohjoisessa 15 asteen molemmin puolin, maan etelä- ja keskiosissa viidestä kymmeneen astetta.

Sunnuntai-iltana etelään ja lounaaseen saattaa yltää heikkoja lumisateita.

Kuopiossa liikenneonnettomuuksia lumisateen vuoksi

Kuopiossa Valtatie 5:llä tapahtui kaksi liikenneonnettomuutta kello kolmen ja neljän välillä, Itä-Suomen poliisilaitos tiedottaa. Onnettomuudet johtuivat kovasta lumipyrystä.

Kuopion keskustasta etelään sijaitsevassa Leväsen kaupunginosassa auto osui kaiteeseen, mistä seurasi peräänajoja. Onnettomuudessa oli osallisena yhteensä viisi autoa. Sairaalaan tarkistettavaksi kuljetettiin kuusi henkilöä, joista yksi kiireellisenä.

Kallansilloilla henkilöauto törmäsi kaiteeseen. Auto romuttui lunastuskuntoon ja kuljettaja vietiin tarkastettavaksi Kuopion yliopistolliseen keskussairaalaan

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut