Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Oulun keskustassa heitettiin savukranaatti islamilaisen yhteisön rukoushuoneeseen, kertoo poliisi

Poliisi kertoo, ettei teko aiheuttanut henkilövahinkoja. Kuvassa poliisi partioi Oulussa tammikuussa. LEHTIKUVA / TIMO HEIKKALA

STT

Oulun keskustassa sijaitsevan Pohjois-Suomen islamilaisen yhdyskunnan rukoushuoneeseen heitettiin aamulla ilmeisesti savukranaatti, poliisi tiedottaa. Epäilty vahingonteko tapahtui poliisin mukaan aamulla viiden jälkeen. Kiinteistön rappukäytävään levisi poliisin mukaan savua, mutta teko ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Tapahtumasta on poliisin mukaan valvontakamerakuvaa. Tallenteelta näkyy, että epäilty tekijä on solakka, huppupäinen henkilö, jolla oli tekohetkellä tumma takki ja valkoinen lippalakki.

Imaami Abdul Mannan kertoo, että vahingot jäivät vähäiseksi. Aamulla paikalla olivat sekä poliisi että palokunta.

–  Meidän rukousmattomme oli hieman palanut ja savua oli joka paikassa. Kiitos jumalalle, ettei tullut isompaa ongelmaa, Mannan sanoi puhelimessa STT:lle.

Yhtä Oulun epäillyistä lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista alettiin puida aamulla Oulun käräjäoikeudessa. Toistaiseksi ei ole tietoa siitä, mikä epäillyn savukranaatti-iskun motiivi on ollut.

Sanomalehti Kalevan mukaan yhdyskunnan tiloihin on vuosien varrella tehty ilkivaltaa useita kertoja.

Poliisi pyytää tapauksesta jotakin tietäviä soittamaan numeroon 0295 416 194 tai lähettämään asiaan liittyvät havainnot sähköpostilla osoitteeseen teematiimi.oulu@poliisi.fi.

Korjattu aiempaa uutista kello 13.52: Poliisi korjasi ilmoittamaansa puhelinnumeroa. Numeron loppuosa on 194, ei 197.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut