Ilmavoimien lentokone ja pelastuslaitoksen drone olivat vaarassa törmätä Valkeakoskella alkukuussa – Onnettomuustutkintakeskus aloittaa tutkinnan

Valkeakoskella Ilmavoimien Learjet-suihkukone ja Pirkanmaan pelastuslaitoksen drone eli lennokki olivat vaarassa törmätä helmikuun alussa, Onnettomuustutkintakeskus kertoo. Keskus on käynnistänyt tapahtumasta tutkinnan.

Keskuksen johtaja Veli-Pekka Nurmi kertoo, että Ilmavoimien lentokone lensi matalalla alle 150 metrin korkeudessa samalla, kun Pirkanmaan pelastuslaitoksen henkilöstöä oli harjoittelemassa lennokin käyttöä. Kovalla nopeudella lentänyt lentokone yllätti lennokin lennättäjän, joka vaaratilanteen huomasi. Hänen mukaansa lentokoneesta vaaratilannetta ei välttämättä huomattu lainkaan.

–  Tämä tapahtui valvomattomassa ilmatilassa, ja kumpikin osapuoli oli tekemässä normaalia, luvallista hommaansa, mutta osapuolet eivät olleet tietoisia toinen toisistaan, Nurmi kertoo.

Nurmi ei osaa vielä sanoa, kuinka läheltä lentokone lennokin ohitti. Siitä kuitenkin pyritään tutkinnan kuluessa saamaan selvyys.

–  Tällaisten miehittämättömien ilma-alusten käyttö on kovasti yleistynyt. Uuden teknologian käyttöönotto tuo aina uusia riskejä mukanaan, joten uskon, että tämä (tutkinta) on tärkeä juttu drone-turvallisuuden kehittämisessä, Nurmi sanoo.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut