Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IS: Seksi ei suju missään paremmin kuin Uuraisilla

Keski-Suomen Uurainen sijoittui jaetulle kärkisijalle Ilta-Sanomien tekemässä selvityksessä, jossa suomalaisilta kysyttiin seksityytyväisyydestä.

Kaikista suomalaisista hieman yli 70 prosenttia on kyselyn perusteella tyytyväisiä seksielämäänsä. Uuraislaisista vastaajista tyytyväisiä oli pyöreät sata prosenttia. Samaan lukemaan ylsi Suomen kunnista ainoastaan Etelä-Karjalan Ruokolahti.

Joulukuussa tehtyyn kyselyyn vastasi kaikkiaan 28 848 ihmistä. Kyselyssä otettiin huomioon kunnat, joista vastauksia kertyi yli kymmenen.

Uuraisten kunnanjohtaja Juha Valkama arvioi lehdelle, että tulos kertoo uuraislaisten rauhallisuudesta, sovittelevuudesta ja välittömyydestä. Erityisempää kiihkeyttä Valkama ei kunnassa ole kuitenkaan huomannut.

Hän pohtii lehdelle, olisiko seksityytyväisyydestä kunnan mainosvaltiksi.

– Ainakin pitää kotopuolessa miettiä vaimon kanssa, miten juhlistetaan tätä tietoa, Valkama sanoo.

Uuraisten lisäksi Keski-Suomen kunnista pärjäsi mukavasti Viitasaari, jossa seksityytyväisyys (81,8 %) on Suomen 20. parasta. Sen sijaan Pihtiputaalla seksi ei kyselyn perusteella suju yhtä sutjakkaasti: tyytyväisiä on vain 46,7 prosenttia, ja kunta löytyy koko vertailun neljänneksi viimeiseltä sijalta.

Koko Suomessa vähiten seksiin tyytyväisiä ollaan kyselyn perusteella Pohjois-Pohjanmaan Reisjärvellä, jossa tyytyväisten osuus on 40 prosenttia.