Pelastuslaitos varoittaa putoavasta lumesta: "Jyväskylän keskustassa riski on suuri"

Kauppakadulla katuja on suljettu putoavan lumen riskin takia. Kauppakadun ja Cygnaeuksenkadun risteys Risto Aalto

Heikki Kärki, Heli Paananen

Keski-Suomeen talven aikana tupruttanut lumi saattaa rytistä lauantaina alas talojen katoilta. Pitkän pakkasjakson jälkeen Keski-Suomen sää lämpeni perjantaina ja lauhan kelin ennustetaan jatkuvan koko viikonlopun.

Lunta on kertynyt katoille niin paljon, että Keski-Suomen pelastuslaitos lähetti myöhään perjantai-iltana tiedotteen, jossa varoitettiin katoilta putoavasta lumesta. Erityisen tarkkana pitää olla kerrostalojen läheisyydessä ja esimerkiksi Jyväskylän keskustan alueella on pelastuslaitoksen mukaan nyt suuri riski jäädä putoavan lumen alle.

Vauhdikkaimmin lumimassat tulevat alas peltiseltä harjakatolta. Pelastuslaitos kehottaa talojen lähettyvillä käveleviä ihmisiä huomioimaan katoilta mahdollisesti putoavan lumen ja jään aiheuttaman vaaran.

Lumi on tällä hetkellä Keski-Suomessa varsin painavaa, sillä lumen tiheys on kasvanut suojakelien myötä. Suomen ympäristökeskuksen ylläpitämän lumikuormatietokannan mukaan neliömetrillä oleva lumikerros painaa Keski-Suomessa tällä hetkellä 80–130 kiloa.

Lauantaina iltapäivään mennessä pelastuslaitokselle ei ollut tullut katoilta pudonneisiin lumikuormiin liittyviä tehtäviä. Sen sijaan raivaustehtäviä oli tullut lumen tielle kaatamista puista.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut