Ruotsin varastetut kruununkalleudet löydettiin roskiksesta

Poliisin mukaan parhaillaan selvitellään, onko järjestäytyneellä rikollisuudella tekemistä varkauden kanssa. Pontus Stenberg

STT

Ruotsissa heinäkuussa varastetut historialliset kruununkalleudet on löydetty roskakorista Åkersbergasta Tukholman pohjoispuolelta, kertovat viranomaiset. Poliisin mukaan ne ovat ainakin valokuvien mukaan hyvässä kunnossa.

Esineet löysi vartija tiistain vastaisena yönä. Poliisin mukaan parhaillaan selvitellään, onko järjestäytyneellä rikollisuudella tekemistä varkauden kanssa.

Varkaudesta epäillyn 22-vuotiaan miehen oikeudenkäynti oli tiistaina käynnissä Eskilstunassa, ja se keskeytettiin, kun tieto löydöstä tuli. Oikeudenkäyntiä jatketaan ensi viikolla.

Kalleudet vietiin keskellä päivää Strängnäsin tuomiokirkosta. Varkaita oli tiettävästi kaksi. He pakenivat paikalta polkupyörillä heitä odottaneelle veneelle ja katosivat vesille.

Varkaat veivät muun muassa kaksi kuninkaallista kruunua sekä valtakunnanomenan. Esineet ovat osa kuningas Kaarle IX:n ja hänen puolisonsa Kristiinan hautajaisissa käytetyistä kruununkalleuksista. Kaarle oli kuningas Kustaa Vaasan poikia ja Kustaa II Aadolfin isä. Kaarle kuoli vuonna 1611.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut