Nato: Ei edistystä keskimatkan ohjuksista Venäjän kanssa

Naton ja Venäjän neuvostossa ei edistytty erimielisyyksissä keskimatkan ohjuksia koskevasta INF-sopimuksesta, sanoo Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg. Hänen mukaansa Venäjä ei ole muuttanut kantaansa, jonka mukaan sen uusi ohjus ei riko vuonna 1987 solmittua sopimusta.

Yhdysvallat aikoo aloittaa vetäytymisprosessin INF-sopimuksesta ensi viikon lauantaina, jos Venäjä ei siihen mennessä ala noudattaa sopimusta. Stoltenbergin mukaan tämä prosessi kestää puoli vuotta, joten Venäjällä on vielä aikaa palata sopimuksen piiriin.

Stoltenbergin mukaan toivoa siis yhä on, ja Nato jatkaa Venäjän painostamista asiassa. Koska sopimuksen kaatuminen on kuitenkin mahdollista, sotilasliitossa valmistaudutaan myös siinä tilanteessa vaadittaviin uusiin toimiin. Niiden sisältöä, esimerkiksi uusia Eurooppaan tuotavia ohjuksia, Stoltenberg ei halunnut spekuloida.

Pääsihteerin mukaan Naton tehtävänä on varmistaa, että sen sotilaallinen pelote on sekä tehokas että uskottava. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Nato vastaa jokaiseen Venäjän toimeen samalla mitalla.

–  Emme halua uutta kylmää sotaa, Stoltenberg sanoi tapaamisen jälkeen Brysselissä.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut