Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Yle: Oulun seksuaalirikosepäilty luovutetaan Saksasta Suomeen –  vangitsemiskäsittely huomenna

Mies on vangittu jo aiemmin poissaolevana. LEHTIKUVA / Timo Heikkala

STT

Yksi Oulun huomiota herättäneen seksuaalirikosvyyhden epäillyistä luovutetaan tänään Saksasta Suomeen, kertoo Yle. Jutussa alaikäisen tytön epäillään joutuneen uhriksi seksuaalirikosvyyhdessä, jossa tekijäksi epäillään useita miehiä.

Oulun käräjäoikeuden listan mukaan miestä vaaditaan vangittavaksi huomenna. Jo aiemmin mies on vangittu poissaolevana.

Poliisi lisäsi miehen ennen joulua Europolin Most Wanted -listalle. Poliisi kertoi jo aiemmin, että mies on tarkoitus saada Suomeen tammikuun aikana.

Oulun poliisilaitos on kertonut kaikkiaan yhdeksästä tutkinnassa olevasta epäillystä seksuaalirikoksesta, joissa uhrit ovat 10–15-vuotiaita tyttöjä. Epäillyt teot ajoittuvat viime kesään ja syksyyn. Kaikissa jutuissa rikoksesta epäillyt ovat ulkomaalaistaustaisia nuoria miehiä, ja suurimpaan osaan tapauksista liittyy yhteyden ottaminen sosiaalisessa mediassa.

STT ei ole tänään tavoittanut jutun tutkinnanjohtajaa kommentoimaan asiaa.

Oikeus päätti tänään pitää yhden epäillyn vangittuna

Oulun käräjäoikeus päätti tänään pitää yhä vangittuna yhden vuonna 1998 syntyneen epäillyn törkeästä raiskauksesta, törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja pahoinpitelystä. Epäiltyjen rikosten tapahtuma-ajaksi on merkitty viiden kuukauden jakso viime kesäkuusta lokakuun lopulle.

Asia käsiteltiin salaisena. Myös toisen epäillyn vangitsemista käsitellään tänään uudelleen Oulun käräjillä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut