Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joulun paluuliikenne vilkkaimmillaan puolenpäivän jälkeen – keli suosii autoilijoita

Joulun paluuliikenne on vilkkaimmillaan puolesta päivästä eteenpäin, arvioidaan tieliikennekeskuksesta. Suurimmat liikennemäärät keräävät tuttuun tapaan Kolmostie ja Nelostie.

Ruuhkia tuskin syntyy ollenkaan, tieliikennekeskuksesta arvioidaan.

– Päivätyöihmiset ovat ottaneet välipäiviä vapaaksi. Eiköhän se aika lailla sujuvaa ole, sanoo Marko Nuutinen Tampereen tieliikennekeskuksesta.

Tapaninpäivän ajokeli on pääosin suotuisa eikä varoituksia vaarallisesta ajokelistä ole annettu, kertoo Ilmatieteen laitos. Lähinnä itärajan tuntumassa tulee joitakin sateita ja sateet voivat tulla jäätävänä tihkuna. Muualla maassa on suureksi osaksi poutaa.

– Idässä on pilvisempää, mutta lännessä aamun ja päivän aikana on selkeämpää, eli monin paikoin voi olla selkeää tai puolipilvistä. Lapissa myöskin pilvipeite voi päästä repeilemään päivän aikana, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Ville Siiskonen.

Vaikka sää ei tee teistä erityisen liukkaita, Siiskosen mukaan kannattaa ottaa huomioon, että teitä ei ole välttämättä ehditty huoltaa.

Iltaa kohden ilma kylmenee ja menee koko maassa pakkasen puolelle lukuun ottamatta etelä- ja länsirannikkoa, mikä voi paikoitellen jäädyttää tien pintaa.

Jäätävää tihkusadetta

Torstai tuonee joitakin uusia, mutta vähäisiä sateita.

– Enimmäkseen lunta, paikoin jäätävää tihkusadetta, Siiskonen kertoo.

Perjantai on etupäässä poutainen, mutta viikonloppuna voi saapua uusi sadealue. Sää jatkuu vaihtelevan talvisena.

– Joitakin päiviä pakkasta koko maassa useitakin asteita, sitten vaihteeksi vähän lauhempaa.

Lämpötilat liikkuvat torstaina parista pakkasasteesta Pohjois-Lapin miinus kymmeneen.

– Perjantai on aika lailla samanlainen. Reilummin voi olla pohjoisessa, mutta näillä näkymin koko maassa nollasta miinus kymmeneen, viiteentoista.

Keski-Suomessa yöllä kolme ulosajoa

Keski-Suomessa sattui joulupäivän ja tapaninpäivän välisenä yönä kolme henkilöauton ulosajoa.

Petäjävedellä Kiveläntietä ajanut henkilöauto suistui risteyksessä Kummuntien yli ojaan ja kaatui katolleen puoli yhdentoista aikaan illalla. Pelastuslaitoksen mukaan autossa oli neljä ihmistä, joista yksi sai haavan päähänsä. Hänet vietiin sairaalaan tarkistettavaksi. Ajoneuvo romuttui poliisin mukaan ulosajossa täysin.

Kello yhdentoista jälkeen sattui ulosajo Ysitiellä Jyväskylän Keljossa. Naiskuljettaja ajoi Muuramen suuntaan ja menetti autonsa hallinnan vasemmalle kaartuvassa mutkassa. Auto suistui tien oikealle puolelle ojaan ja törmäsi valaisinpylvääseen. Kuljettaja loukkaantui lievästi, ja hänet toimitettiin sairaalaan, kertoi päivystävä palomestari Kalle Hakamäki.

Pihtiputaalla henkilöauto suistui puolestaan Keiteleentieltä ojaan puoli neljän aikaan aamuyöllä. Autossa oli kolme ihmistä, jotka selvisivät tilanteesta säikähdyksellä. Päivystävä palomestari Samuel Leppämäki kertoi, että auto säilyi ajokuntoisena.