Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Murhista epäiltyjä otettiin kiinni Marokossa – murhavideon aitoudesta ei selvyyttä

Kyläläisiä kokoontui yhteen Imlilin turistikylässä Marokossa tiistaina kahden naisen ruumiin löydyttyä vuoristosta lähialueelta. LEHTIKUVA/AFP

STT

Marokon Marrakeshissa viranomaiset ovat ottaneet kiinni mieskolmikon, jonka epäillään liittyvän kahden pohjoismaalaisen naisen murhaan. Aiemmin poliisi pidätti yhden miehen, jolla epäillään olevan islamistiyhteyksiä.

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt video tappamisesta, mutta sen aitoudesta ei ole vielä takeita. Aiemmin Tanskan viranomaiset sanoivat videon kuvaavan toisen naisen tappamista, mutta sanoivat myöhemmin selvittävänsä videon aitoutta vielä.

–  Radikaali-islamistista tutkintalinjaa ei ole vielä suljettu pois, sillä kiinniotetuilla on yhteyksiä islamistipiireihin, tutkintaa lähellä oleva lähde kertoi AFP:lle.

Äiti varoitti tytärtään

Tanskasta ja Norjasta kotoisin olevat naiset olivat telttailemassa vuorenrinteellä Imlilin turistikylän lähialueella.

Naiset opiskelivat etelänorjalaisessa yliopistossa ja olivat suunnitelleet matkustavansa yhdessä kuukauden ajan, norjalaisuhrin äiti kertoi medioille. Toisen uhrin äiti on kertonut varoittaneensa tytärtään matkustamasta Marokkoon.

Paikallisen oppaan mukaan toinen uhreista olisi löydetty teltasta ja toinen sen ulkopuolelta. Alue, jolla naiset olivat vaeltamassa, on syrjäistä seutua, noin 10 kilometriä läheisestä turistikylästä.

Alueen turvatoimia on kiristetty, ja vaellukset on keskeytetty ruumiiden löytymisen jälkeen.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut