Poliisi: Kiihtelysvaaran kirkkopalon tunnustanut mies ei osannut kertoa syytä teolleen

Kiihtelysvaaran kirkko tuhoutui tulipalossa syyskuun loppupuolella. Palossa säästyi kirkon 1800-luvulla rakennettu tapuli. LEHTIKUVA / MINNA RAITAVUO

STT

Joensuun Kiihtelysvaaran kirkkopalosta epäilty mies ei ole osannut kertoa järjellistä motiivia kirkon sytyttämiselle, kertoo poliisi.

Kyse on poliisin mukaan ollut enemmänkin päähänpistosta, eikä minkäänlaista suunnitelmallisuutta kirkon sytyttämiseen ole käynyt ilmi. Miehen on jo aiemmin kerrottu tunnustaneen teon.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että mies tuli yksin tapahtumayönä polkupyörällä Kiihtelysvaaran kirkolle ja sytytti palamaan kirkon pihamaalla olleen muovisen roska-astian. Poliisi kertoo, että ennen tulen sytyttämistä mies oli siirtänyt roska-astian kirkon koilliskulman seinustalle.

Tekninen tutkinta löysi syttymiskohdasta jäämiä palavista nesteistä. Poliisin mukaan miehellä oli ollut mukanaan bensiiniä ja tupakansytytin.

Kiihtelysvaaran kirkko tuhoutui tulipalossa syyskuun loppupuolella. Palossa säästyi kirkon 1800-luvulla rakennettu tapuli.

Esitutkinnan alkuvaiheessa poliisilla oli kiinniotettuina myös kolme muuta henkilöä, mutta heitä ei epäillä enää rikoksesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.