Mies pahoinpiteli naisen hengiltä kylpyhuoneessaan ja soitti sen jälkeen kaverilleen kertoakseen teosta – Savonlinnan henkirikoksesta liki 10 vuotta vankeutta

Naista etsittiin syntymäpäiväjuhlien jälkeen ensin kadonneena henkilönä, mutta poliisi alkoi nopeasti epäillä henkirikosta. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

STT

Käräjäoikeus on tuominnut liki kymmeneksi vuodeksi vankilaan miehen, joka pahoinpiteli kesällä naisystävänsä hengiltä Savonlinnassa. Oikeuden mukaan mies löi naista useita kertoja pään alueelle asuntonsa kylpyhuoneessa heinäkuun lopulla.

Voimakkaasta väkivallasta aiheutui naiselle vakavia vammoja, muun muassa ruhjeita aivoihin. Oikeuden mukaan nainen oli lähes heti väkivallan alettua puolustuskyvytön.

Mies myönsi oikeudessa väkivallan ja aiheuttaneensa naiselle syyttäjän kuvaamat vammat. Hän kuitenkin kiisti, että väkivalta olisi ollut erityisen voimakasta tai että hänen tarkoituksensa olisi ollut tappaa nainen. Mies sanoi katuvansa tekoa.

Jukka Pekka Hyttinen, 33, tuomittiin taposta ja hautarauhan rikkomisesta yhdeksäksi vuodeksi ja kymmeneksi kuukaudeksi vankilaan.

Mies soitti päivien jälkeen naisen veljelle ja kertoi tapahtumista

Naista etsittiin syntymäpäiväjuhlien jälkeen ensin kadonneena henkilönä, mutta poliisi alkoi nopeasti epäillä henkirikosta. Hyttinen pidätettiin pian, ja hän tunnusti väkivallan ja ruumiin piilottamisen.

Todistajien mukaan nainen ja mies poistuivat juhlista hieman kello yhden jälkeen yöllä. Miehen mukaan asunnolla parille tuli riitaa. Tämän jälkeen hän väitti seuraavan muistikuvansa olevan se, kun hän kantaa ruumista ulos asunnosta.

Oikeus ei pitänyt miehen muistamattomuutta uskottavana muun muassa siksi, että ennen ruumiin viemistä autoon hän oli soittanut kaverilleen.

–  Hän on heti teon jälkeen, ennen ruumiin kantamista autoon noin kello 02.30 soittanut todistajalle ja kertonut tämän mukaan, että hänelle ja naiselle oli tullut riitaa, että hän oli lyönyt naista, joka oli kaatunut ja että nainen oli nyt eloton, tuomiossa sanotaan.

Oikeus katsoi, että Hyttisen on jo tällöin täytynyt ymmärtää tekonsa.

Muutama päivä teon jälkeen Hyttinen soitti myös naisen veljelle ja kertoi tapahtumista asunnolla. Hän oli sanonut heittäneensä naisen ruumiin alas sillalta.

Väitti hautaamisen syyksi halun pitää hautapaikka omana tietona

Naisen tappamisen jälkeen mies kantoi naisen ruumiin autonsa takakonttiin ja kuljetti sen Savonlinnasta Juukaan. Perillä hän raahasi tai kantoi ruumiin kaivamaansa kuoppaan. Oikeus ei uskonut miehen selitystä ruumiin piilottamisen motiivista.

–  Miehen väite siitä, että hän olisi halunnut pitää naisen ruumiin ja tämän odottaman lapsen hautapaikan omana tietonaan, ei ole erityisen uskottava. On todennäköisempää, että ruumiin hautaaminen kuoppaan syrjäisessä metsässä on liittynyt tarpeeseen pyrkiä salailemaan tapahtunutta asiaa, tuomiossa todetaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.