Ruotsi pidätti terroristisen teon valmistelusta epäillyn –  "Yhteyksiä kansainväliseen terrorismiin löytyy"

Säpo ei kerro, mihin tai milloin epäiltyä terroristista tekoa suunniteltiin. LEHTIKUVA/TT

STT

Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo kertoo ottaneensa kiinni henkilön, jota epäillään muun muassa terroristisen teon valmistelusta. Säpo kertoo asiasta tiedotteessaan.

Epäilty otettiin kiinni tänä aamuna Länsi-Ruotsissa, ja hänet on pidätetty. Poliisin mukaan epäiltyä terroristitekoa on valmisteltu jo jonkin aikaa ja siihen liittyy kansainvälisiä yhteyksiä.

Säpo ei toistaiseksi halua kertoa tapauksesta yksityiskohtaisemmin, jottei se vahingoittaisi tapauksen tutkintaa. Tapausta on kuitenkin tutkittu intensiivisesti jo jonkin aikaa, ja useita henkilöitä on kuulusteltu.

–  Voimme sanoa, että yhteyksiä kansainväliseen terrorismiin löytyy, mutta me emme voi toistaiseksi kertoa mihin maihin, sanoo Säpon viestintävastaava Sofia Hellqvist.

Säpo ei myöskään halua kertoa, mihin tai milloin epäiltyä terroristista tekoa suunniteltiin.

Syyttäjänviraston terrorismirikoksia tutkivan turvallisuusyksikön johtajan Per Lindqvistin mukaan tapauksesta kerrotaan lisää "lähiaikoina".

Isisin propaganda ruokki äärijärjestöille uusia kannattajia

Säpon mukaan Ruotsissa on arviolta 3  000 väkivaltaisiin ääriryhmiin kuuluvaa henkilöä, joista 2 000 eli suurin osa ovat radikalisoituneita, islamististen äärijärjestöjen jäseniä.

Noin kolmasosa kaikista väkivaltaisiin äärijärjestöihin kuuluvista kannattaa valkoista ylivaltaa ja äärivasemmistolaisia liikkeitä.

Säpon mukaan vuonna 2010 ääri-islamilaisiin liikkeisiin kuuluvia radikalisoituneita yksilöitä oli Ruotsissa vain parisensataa ja muiden väkivaltaisten ääriliikkeiden jäseniä noin sata.

Ääriliikkeisiin kuuluvien määrä on Säpon mukaan kasvanut ensisijaisesti äärijärjestö Isisin propagandan vuoksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut