Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jo 16 hukkunut syksyn aikana – ensimmäiset kohtalokkaat jäihin vajoamiset Pohjois-Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa

Syksyn ensimmäiset kuolemaan johtaneet jäihin vajoamiset tapahtuivat Pohjois-Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa marraskuussa. LEHTIKUVA / Markku Ulander

STT

Syyskuukausien aikana Suomessa on hukkunut ainakin 16 ihmistä, kertoo Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto mediasta kerättyihin ennakkotietoihin perustuen. Hukkuneista 4 on naisia ja 12 miehiä.

Syksyn ensimmäiset kuolemaan johtaneet jäihin vajoamiset tapahtuivat Pohjois-Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa marraskuussa.

–  Jäälle lähtöä on syytä harkita tarkkaan. Vaikka osin jäätä olisi jalankulkijan kestävät viisi senttimetriä, esimerkiksi virtauksista tai lumisateista johtuen jään paksuus voi vaihdella suuresti, kertoo liiton toiminnanjohtaja Kristiina Heinonen tiedotteessa.

Jäälle mentäessä mukaan pitää ottaa vähintään naskalit ja mieluusti jotain kättä pitempää jään kantavuuden koettelemiseen.

Kuluvan vuoden tammi-marraskuun aikana hukkui ennakkotietojen mukaan 90 ihmistä. Hukkuneita oli 11 enemmän kuin viime vuonna samalla ajanjaksolla.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut