IS: Puolustusvoimat suunnittelee drone-lennättäjäjoukkojen perustamista

Pääesikunnan tiedotuspäällikkö Max Arhippainen sanoo Ilta-Sanomille, että Puolustusvoimat selvittää dronejen käyttömahdollisuuksia, mutta ei tähdennä, millaiseen käyttöön ne voitaisi valjastaa. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

STT

Puolustusvoimat suunnittelee uuden sodan ajan joukon perustamista, jonka vuoksi se on lähestynyt miehittämättömien lennokkien lennättäjiä. Asiasta uutisoi Ilta-Sanomat.

Lehden mukaan Puolustusvoimat on lähettänyt kirjeitä ihmisille, jotka ovat harrastuksensa tai ammattinsa puolesta hakeneet Liikenteen turvallisuusvirasto Trafilta lupaa kopterin lennättämiseen. Heiltä on kysytty kiinnostusta toimia uudessa sodan ajan joukossa, joka mahdollisesti hyödyntäisi kaupallisten lennokkien suorituskykyjä.

Pääesikunnan tiedotuspäällikkö Max Arhippainen sanoo Ilta-Sanomille, että Puolustusvoimat selvittää dronejen käyttömahdollisuuksia, mutta ei tähdennä, millaiseen käyttöön ne voitaisiin valjastaa.

Arhippaisen mukaan dramaattisia muutoksia Puolustusvoimien joukkorakenteeseen ei kuitenkaan ole suunnitteilla.

Ilta-Sanomat kertoo myös, että tuoreen lakimuutoksen myötä Puolustusvoimilla on ensi vuoden alusta alkaen mahdollisuus puuttua voimakeinoin vahingolliseen dronejen lennättämiseen. Käytännössä Puolustusvoimat voisi siis pudottaa sen alueella lennätettävän lennokin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut