Poliisi otti kiinni neljä uusnatsia ja takavarikoi hakaristiliput

Tuhatkunta vastamielenosoittajaa marssii Helsingin keskustassa

Liput otettiin pois kokoontumislain ja poliisilain nojalla yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi. Martti Kainulainen / Lehtikuva

Jussi Lankinen, Tuuli Oikarinen, Mika-Matti Taskinen / STT

Poliisi on takavarikoinut uusnatsijärjestö Pohjoismaisen vastarintaliikkeen mielenosoittajilta kolme hakaristilippua. Samalla se otti kiinni neljä mielenosoittajaa.

Poliisin mukaan kiinniotot tehtiin rikoksilta ja häiriöltä suojaamiseksi.

‒ Liput otettiin pois kokoontumislain ja poliisilain nojalla yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi, kertoo yleisjohtaja, ylikomisario Seppo Kujala Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi ei kommentoi tässä vaiheessa mahdollisia rikosnimikkeitä

Kulkue keskeytettiin hetkeksi Hakaniemeen, mutta nyt se jatkaa matkaansa kohti Töölöä. Mellakkavarusteisia poliiseja on paikalla paljon, ja osa heistä on aseistautunut paineilma-asein.

Hakaniementorille ja Kallion kaduille oli kokoontunut runsaasti vastamielenosoittajia, jotka huusivat muun muassa "ei natseja Kallioon, ei natseja mihinkään".

Mielenosoittajajoukko on ilmoittanut kulkevansa Kallion kautta Töölöön.

STT:n paikalla olevan toimittajan mukaan mielenosoittajia on pari-kolmesataa. Kokoontuneiden joukossa on muun muassa joitakin kymmeniä Soldiers of Odin -katupartioliikkeen jäseniä ja muutama kymmenen ihmistä Pohjoismaisen vastarintaliikkeen väreissä.

Mielenosoittajat ovat nimitelleet muun muassa pääministeri Juha Sipilää (kesk.), valtiovarainministeri Petteri Orpoa (kok.), presidentti Sauli Niinistöä ja europarlamentaarikko Jussi Halla-ahoa (ps.) kansanpettureiksi.

Uusnatsimielenosoittajia on saapunut paikalle ainakin Ruotsista.

Myös keskustassa Narinkkatorille kokoontunut Helsinki ilman natseja -vastamielenosoitus on lähtenyt liikkeelle. Poliisin mukaan siihen osallistuu tuhatkunta mielenosoittajaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut