Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Linja-auton kuljettajien kimppuun hyökättiin kesken ajon Uuraisilla ja Loimaalla – KRP selvittää, onko tapauksilla yhteyttä toisiinsa

Helsingistä Ouluun matkalla olleessa linja-autossa oli välikohtauksen sattuessa Uuraisilla noin 15 matkustajaa. Kuvistuskuva. Kauko Jyrki

Heli Paananen

Linja-auton kuljettajan kimppuun hyökättiin kesken ajon Nelostiellä Uuraisilla tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

Tilanne tapahtui yhden aikaan yöllä Helsingistä Ouluun matkalla olleen reittiliikenteen linja-autossa. Keskusrikospoliisin (KRP) mukaan matkustajana ollut kolmekymppinen mies oli yllättäen noussut paikaltaan seisomaan ja puuttunut kuljettajan ajoon. Etummaisen penkkirivin matkustajat olivat huomanneet tilanteen ja onnistuneet taltuttamaan miehen lattiaan. Kuljettaja sai linja-auton takaisin hallintaansa, pitämään auton tiellä ja pysäyttämään sen hallitusti siten, ettei kukaan loukkaantunut tilanteessa.

Ajonopeutta linja-autolla oli tapahtumahetkellä noin 80 km/h:ssa. Kyydissä oli KRP:n mukaan noin 15 matkustajaa. Matkustajat pitivät miestä aloillaan poliisin paikalle tuloon saakka.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Sanna Springare KRP:stä kertoi kello 14 jälkeen keskiviikkona kuulustelujen olevan käynnissä, eikä miehen motiivista ole toistaiseksi tietoja. Springaren tiedossa ei ole edelsikö hyökkäystä minkäänlaista sananvaihtoa. Esimerkiksi mitään ryöstön yritykseen viittaavaa ei ole ilmennyt. Springaren mukaan hyökkääjä kävi kuskin kimppuun käsin ilman tekovälineitä.

Tapausta tutkitaan liikennetuhotyön yrityksenä ja epäiltynä lievänä pahoinpitelynä. KRP selvittää myös, onko tapauksella yhteyttä Loimaalla tiistaina iltapäivällä tapahtuneeseen vastaavaan hyökkäykseen. Tuollakin matkustajan epäillään puuttuneen linja-auton kuljettajan ajoon, mutta henkilö- tai omaisuusvahingoilta vältyttiin.

Springaren mukaan molemmissa tapauksissa epäillyt ovat ulkomaan kansalaisia. Koska tietoa tapausten mahdollisesta yhteydestä toisiinsa ei ole, ja myös tekijöiden motiivit ovat epäselvät, ei myöskään epäilyä tekojen terroristisesta tarkoituksesta ole pystytty sulkemaan pois. Springaren tiedossa ei ole muita vastaavanlaisia tapauksia Suomesta tai ulkomailta.

MTV:n tietojen mukaan molemmat epäillyt tekijät olivat kielteisen päätöksen saaneita turvapaikanhakijoita.

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut