Ex-puolisonsa murhasta epäilty määrättiin vuosia sitten lähestymiskieltoon – "Kävi joka päivä perheen asunnossa"

Mies on tuomittu vaimonsa pahoinpitelystä, poliisilla ei vielä arviota Tampereella tapahtuneen henkirikoksen motiivista

Jecaterina Mantisnen / STT

Poliisi ei ole vielä kuulustellut entisen puolisonsa murhasta Tampereella epäiltyä 50-vuotiasta miestä.

– Ei ole kuulusteltu nyt tässä vaiheessa. Hänet on siirretty vankilaan. Kuullaan ensin muita asianosaisia, tutkinnanjohtaja Jari Kinnunen sanoo STT:lle.

Kinnunen sanoo, että epäillyn kuulustelu järjestetään sitten, kun esimerkiksi lapsia ja muita sukulaisia on kuultu ensin.

Kinnusen mukaan poliisilla ei ole vielä arviota henkirikoksen motiivista. Tekotapaa hän ei kommentoi. Mies vangittiin viime torstaina todennäköisin syin epäiltynä entisen puolisonsa murhasta. Mies oli edeltävänä päivänä tullut itse poliisilaitokselle ja kertonut teosta.

 

"Löi kädellä, kengällä ja harjan varrella päähän ja kehoon"

 

STT kertoi viime viikolla, että mies on tuomittu lainvoimaisesti lastensa vapaudenriistosta ja yhden lapsensa pahoinpitelystä vuosina 2008–2010. Tuomion mukaan mies lukitsi perheensä öiksi asuntoon ja löi yhtä lapsistaan. Mies on tuomittu myös vaimonsa pahoinpitelystä.

– Mies on tehnyt ruumiillista väkivaltaa vaimolleen heidän yhteisellä asunnollaan lyömällä tätä kädellä, kengällä ja harjan varrella useita kertoja päähän ja eri puolille vartaloa. Naiselle on aiheutunut pahoinpitelystä mustelmia ja kipua, tuomiossa sanotaan.

Mies myönsi syytteen oikeaksi ja hänet tuomittiin vuonna 2000 pahoinpitelystä 30 päivän ehdolliseen vankeuteen. Pirkanmaan käräjäoikeuden tuomio on lainvoimainen.

 

"Ei antanut lapsille lupaa mennä mihinkään"

 

Vuonna 2010 naiselle ja lapsille myönnettiin vuoden mittainen lähestymiskielto miestä vastaan. Lähestymiskieltohakemuksen perusteluissa vedottiin miehen kontrolloivaan käytökseen, joka jatkui vielä senkin jälkeen, kun pari muutti erilleen.

– Mies ei ole antanut lupaa lapsille mennä mihinkään. Ei ole ollut lyömistä, mutta vastaajan käyttäytyminen on ahdistanut perhettä. He ovat kuusi vuotta sitten muuttaneet erilleen. Mies käy joka päivä perheen asunnossa eikä poistu, vaikka nainen pyytää.

Lähestymiskieltopäätöksessä oikeus toteaa, että viranomaisten huolena on ollut miehen perheeseensä käyttämä väkivalta ja se, että lapset ovat pelänneet isäänsä.

– Oikeudessa kuultuna nainen on kertonut, että haluaa elää rauhassa ja että vastaajan käyttäytyminen häiritsee perheen rauhaa.

Lähestymiskielto määrättiin vuoden 2011 syksyyn saakka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut