Suomen korkea-arvoisin naisupseeri ei anna haastatteluja

Ilmavoimat tiedotti tänään, että everstiluutnantti Inka Niskanen siirtyy Hävittäjälentolaivue 31:n komentajaksi. Maanpuolustuskorkeakoulun ilmasotaopin opettajan tehtävässä toiminut Niskanen aloittaa uudessa työssään 1. tammikuuta 2019.

Niskasesta tulee ensimmäinen nainen lentolaivueen komentajana. Jo aiemmin tänä kesänä Niskanen teki historiaa, kun hänestä tuli Suomen puolustusvoimien korkea-arvoisin naisupseeri.

Nimitys Hävittäjälentolaivue 31:n komentajaksi on tiedotteen mukaan Niskaselle paluu juurille, sillä hän siirtyi kadettina Karjalan lennostoon ja aloitti siellä ilmataistelukoulutuksen vuonna 2001. Niskanen palveli laivueessa hävittäjälentäjän eri tehtävissä vuoteen 2015 asti. Tehtävä pitkäaikaisessa kotilennostossa on hänelle mieluinen.

– Sain onnekseni palvella siellä pitkään. On todella hienoa palata nyt kotipesään tuttuihin maisemiin ja tutun porukan keskelle. Tulevan tehtäväni myötä pääsen myös takaisin ilmavoimien operatiivisen toiminnan ytimeen, mitä odotan innolla, Niskanen kertoo Ilmavoimien tiedotteessa.

Everstiluutnantti Niskanen on palvellut lennoston ja Maanpuolustuskorkeakoulun lisäksi esiupseerina puolustusministeriössä. Hän opiskeli sotakorkeakoulussa Ranskassa 2016–2017 ja suoritti yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 2017. Everstiluutnantiksi hänet ylennettiin kesäkuussa 2018.

Niskanen on ilmoittanut, että ei anna medialle haastatteluja nimitykseensä liittyen. Keskisuomalainen julkaisee Niskasesta syyskuussa 2001 tehdyn laajan henkilöjutun.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut